Γιγαντιαίο γλυπτό στην έρημο

Στην έρημο που βρίσκεται κοντά στο finnis springs, νότια της λίμνης eyre, της νότιας Αυστραλίας, εμφανίζεται κάποιες φορές το μήνα Ιούνιο η μορφή ενός γυμνού ιθαγενή κυνηγού. 

Αυτή η παράξενη μορφή, που διακρίνεται μόνο από ψηλά, είναι ίσως το μεγαλύτερο γλυπτό εδάφους στον κόσμο, καθώς έχει 27 χλμ. Περίμετρο και 4 χλμ. ύψος. Η μορφή, κατασκευασμένη πιθανώς από αλέτρι, έγινε γνωστή έπειτα από ένα ανώνυμο fax, που στάλθηκε στην τοπική εφημερίδα του χωριού marree.

Το fax ανήγγειλε το «μεγαλύτερο παγκοσμίως έργο τέχνης», που είναι μάλιστα πέντε φορές μεγαλύτερο από τα περιβόητα σχέδια που βρίσκονται στο περουβιανό οροπέδιο νάζκα. Στην πραγματικότητα όμως ο Άνθρωπος του marree φωτογραφήθηκε τρεις εβδομάδες νωρίτερα από έναν δορυφόρο landsat της ΝΑΣΑ. Ανθρωπολόγοι από την Αδελαϊδα λένε ότι αυτό το γιγαντιαίο σχέδιο δείχνει έναν Κεντρο – Αυστραλό ιθαγενή, πιθανόν από την περιοχή του alice springs κι ότι αντιγράφηκε από μια φωτογραφία του προηγούμενου αιώνα. Παρά τις έρευνες των αρχών δεν έχει εντοπιστεί ακόμη ο παράξενος κατασκευαστής αυτού του γίγαντα, που αναμένεται να γίνει ένας ακόμη πόλος προσέκλυσης τουριστών στην Αυστραλία.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013