Κυκλώπεια κτίσματα

Παρατηρώντας αρχαία κτίσματα που σώζονται μέχρι σήμερα δεν γίνεται να μην εντυπωσιαστούμε απ'' το μέγεθος των περισσοτέρων από αυτά.

τα παλιότερα από αυτά μάλιστα είναι ακόμη μεγαλύτερα, σαν η ανθρώπινη γενιά να εξασθενούσε με το πέρασμα του χρόνου!. Σε όλη την γη παρατηρούμε "κυκλώπεια τείχη" με διαστάσεις των ογκόλιθων που χρησιμοποιήθηκαν δύσκολες για μετακίνηση ακόμα και με τα σημερινά μηχανήματα.

Αλλο θαυμαστό σημείο τους είναι η τελειότητα εφαρμογής των ογκολίθων μεταξύ τους χωρίς την βοήθεια κάποιας λάσπης ή άλλου συνδετικού τρόπου.

Στα περισσότερα αρχαία μεγαλιθικά κτίσματα η εφαρμογή τον ογκολίθων είναι τέτοια που δεν χωράει ούτε ένα μικρό μαχαιράκι να μπει ανάμεσα στις δύο επιφάνειες.

Ίσως η εξήγηση να βρίσκεται σε φυλές γιγάντων που αναφέρουν οι μυθολογίες και οι ιστορίες των περισσοτέρων λαών.

Τα παλαιότερα μεγαλιθικά κτίσματα λέγεται ότι βρίσκονται στην Ιαπωνία, στην Οκινάουα, βυθισμένα κοντά στο νησί Γιοναγκούνι. Ανακαλύφθηκαν το 1995 και καταλαμβάνουν έκταση σχεδόν 450 χιλιομέτρων.

Μια βαθμιδωτή πυραμίδα που βρέθηκε θυμίζει σε σχέδιο τις αντίστοιχες των Μάγια στο Μεξικό, όπως και τα ζιγκουράτ της Μεσοποταμίας.

Χρονολογείται 12.000 ετών, πολύ αρχαιότερα από την μεγάλη πυραμίδα της Αιγύπτου.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013