Δορυφόροι θα στέλνουν ενέργεια στη Γη μέσω λέηζερ

Εκμεταλλευόμενοι την ισχυρότατη ηλιακή ενέργεια ομάδες δορυφόρων προβλέπεται να την εγκλωβίζουν για να την επανεκπέμψουν σε επίγειες εγκαταστάσεις όπου και θα μετατρέπεται σε ηλεκτρικό ρεύμα (space solar power-ssp).

οσο και αν ακούγεται εξωπραγματικό, ακόμη και για τα σημερινά μεγέθη τεχνολογικής εξέλιξης, εδώ και πολλά χρόνια εξετάζεται η προοπτική το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα να τροφοδοτήσει τα δίκτυα διανομής.


μπορεί βέβαια μέσα από την οπτική γωνία παραγόντων όπως το κόστος, η ευκολία παραγωγής, και η απεξάρτηση από επίγειους παράγοντες να θέλγει ωστόσο, έστω και αν η πρόθεση φορέων και επιστημονική κοινότητας είναι θετική, προσκρούσει σε σημαντικά εμπόδια. στην επιφάνεια του πλέγματος αυτού θα συναντήσει κανείς διάφορες πτυχές δυσκολίας όπως νομικές δυσχέρειες, την ανάγκη πολιτικής αποδοχής του εγχειρήματος. επιπλέον την αναγκαιότητα να διασφαλισθεί ότι η μετάδοση στη γη της ηλιακής ενέργειας σε μορφή λέιζερ ή μικροκυμάτων δεν θα εχει οποιαδήποτε περιβαλλοντική ή άλλη επίπτωση στο περιβάλλον και τον πληθυσμό...
alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013