Υπήρξε προκατακλυσμιαίος πολιτισμός;

Ο συγγραφέας και Ιντιάνα Τζόουνς της εναλλακτικής αρχαιολογίας Γκράχαμ Χάνκοκ, που έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1995 με το βιβλίο του Τα Αποτυπώματα Των Θεών (πούλησε 3,5 εκ. αντίτυπα ανά τον κόσμο), προσπαθεί να συλλέξει στοιχεία, ώστε να επιβεβαιώσει τη θεωρία του περί προκατακλυσμιαίου πολιτισμού.

Σύμφωνα με την θεωρία του χανκοκ υπήρξε στη γη ένας άγνωστος πολιτισμός, ο οποίος είχε αναπτύξει «μεγάλη σοφία και γνώση», αλλά χάθηκε από έναν βιβλικό κατακλυσμό» που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας κατά το τέλος της περιόδου των παγετώνων (γύρω στο 10500 π.χ.). ο χανκοκ υποστηρίζει ότι οι λιγοστοί επιζήσαντες αυτού του πανάρχαιου πολιτισμού έθεσαν ως στόχο τους τη μετάδοση των γνώσεών τους στις επόμενες γενιές, προκειμένου να ξαναφτιαχτεί ο ανθρώπινος πολιτισμός.

Για τον ίδιο, οι πυραμίδες, καθώς και πολλά αρχαιοελληνικά μνημεία, όπως το Μαντείο των Δελφών και ο Παρθενώνας, βρίσκονται σε απόλυτη συμμετρία με τους προκατακλυσμιαίους αστερισμούς, π.χ. οι πυραμίδες στην αίγυπτο «αντανακλούν» τον αστερισμό του Ωρίωνα.

Για να επιβεβαιώσει λοιπόν την θεωρία του αυτή, ο Χανκοκ έχει ριχτεί στο κυνήγι για την ανακάλυψη αγνώστων πυραμίδων, προσπαθώντας να αποκωδικοποιήσει τα μυστικά τους. Πρόσφατα βούτηξε στα ανοιχτά του ιαπωνικού νησιού Γιοναγκούνι, όπου και ανακάλυψε έναν τεράστιο πυραμιδοειδή όγκο φτιαγμένο από ομοιόμορφους ογκόλιθους. Για τον Χανκοκ, που πιστεύει ότι αυτή η ανακάλυψη επιβεβαιώνει τη θεωρία του, πρόκειται για το αρχαιότερο μνημείο του κόσμου.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013