Νύφη - φάντασμα

Χονγκ – Κονγκ. Ένα ζευγάρι Κινέζων που βρίσκεται σε πένθος προσφέρει 120.000 δολάρια σε οποιονδήποτε άνδρα θα δεχτεί να παντρευτεί την πεθαμένη τους κόρη, αναφέρουν τα Μ.Μ.Ε. Το ζευγάρι από την Τιανζίν έβαλαν μια αγγελία στις εφημερίδες ζητώντας γαμπρό ηλικίας 25 ως 35 για να παντρευτεί νόμιμα την κόρη τους, η οποία πέθανε στις 11 Φεβρουαρίου του 2003 σε ηλικία 28 ετών.

Ο άνδρας που θα επιλέξουν οι γονείς θα πάρει μέρος σε μια κανονική τελετή, όπου προσωπικά της αντικείμενα θα αντιπροσωπεύουν τη νύφη, αναφέρει η εφημερίδα China Daily (hong – kong edition).

Όταν θα τελειώσει η τελετή, θα λάβει από τους λπέον περερούς του ένα διαμέρισμα και τα χρήματα, τα οποία με τα μέτρα της Κίνας αποτελούν μια τεράστια περιουσία, με τον όρο βέβαια να παραμείνει πιστός στη νύφη – φάντασμα. Η μητέρα της νεκρής, ιδιοκτήτρια εστιατορίου, είπε ότι ονειρεύτηκε την κόρη της μετά το θάνατό της και συνειδητοποίησε ότι ήταν μόνη της στον κόσμο των πνευμάτων, χωρίς κανέναν σύζυγο.

Οι γάμοι με … φαντάσματα ανθρώπων που πέθαναν νέοι είναι ένα αρχαίο κινεζικό έθιμο που εξαφανίστηκε με την άνοδο του Κουμμουνισμού το 1949, αλλά επιβίωσε στην κινεζική επαρχία. Παρά το τεράστιο ποσό της προσφοράς, μονάχα πέντε άνδρες δήλωσαν ύστερα από αρκετές μέρες ότι δέχονταν να παντρευτούν τη νεκρή. 



Alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013