Καναδάς: επίκεντρο εμφανίσεων UFO για το 2002


Το 2002 είχαμε το μεγαλύτερο αριθμό καταγεγραμμένων περιστατικών σε μια μονάχα χρονιά, δήλωσε ο Κρις Ροτόφσκι, μέλος της εταιρείας Ufology Research που εδρεύει στη Μανιτόμπα. Είχαμε πολλά αξιοπερίεργα περιστατικά σε όλη την επικράτεια του Καναδά. Η Ufology Research συλλέγει περιστατικά από το 1989. το 2002 κατέγραψε 483(!) θεάσεις ούφο, 30% πάνω από το 2001 και 250% πάνω από το 1998. το 1993 είχαν καταγραφεί 489 γεγονότα, ένας αριθμός – ρεκόρ, 154 όμως θεάσεις αφορούσαν το ίδιο περιστατικό, την εμφάνιση μια ουράνιας μπάλας φωτιάς. Έτσι το 2002 θεωρείται η χρονιά με τα περισσότερα περιστατικά. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να βλέπεις τον αριθμό των περιστατικών να αυξάνεται τόσο δραματικά, είπε ο Ροτόφσκι.
Αλλά δεν υπάρχει καμία εύκολη εξήγηση για την αύξηση, πρόσθεσε

Αν ήθελες να δεις ούφο κατά τη διάρκεια του 2002, το μέρος όπου έπρεπε να βρίσκεσαι ήταν η Βρετανική Κολούμπια του Καναδά. Στην επαρχία αυτή καταγράφηκαν 176 περιστατικά. Ο Ροτόφσκι υποθέτει ότι αυτό συνέβη γιατί στην περιοχή υπάρχουν δυο οργανώσεις για τη μελέτη των ούφο, οι οποίες εμψυχώνουν το κοινό, το οποίο με τη σειρά του αναφέρει όλα τα περιστατικά. Αλλά ίσως υπάρχουν και άλλοι λόγοι. «Δεν νομίζω ότι η αύξηση των αναφορών μπορεί να αποδοθεί μονάχα στο γεγονός ότι οι άνθρωποι κοιτούν λιγάκι περισσότερο προς τα πάνω ή γνωρίζουν που να αναφέρουν την εμπειρία τους…»

Οι περισσότερες αναφορές εμφανίσεων γίνονται στον αραιοκατοικημένο Βορρά της καναδικής επαρχίας και όχι στον πυκνοκατοικημένο Νότο. Περίπου το 18% των αναφορών παραμένουν ανεξήγητες, αλλά οι ερευνητές θεωρούν αναφορές «υψηλής ποιότητας» μονάχα το 7%. Οι περισσότερες θεάσεις είχαν τουλάχιστον δύο μάρτυρες και κράτησαν περίπου 15 λεπτά. Ο Ροτόφσκι και οι άλλοι ερευνητές που ολοκλήρωσαν τη μελέτη δεν βγάζουν κανένα συμπέρασμα από τις εμφανίσεις, ούτε υποθέτουν ότι εξωγήινα σκάφη επισκέπτονται τον πλανήτη μας. «όπως και στις προηγούμενες μελέτες, δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα ούφο είναι εξωγήινα σκάφη ή ένα άγνωστο φυσικό φαινόμενο», τονίζει η μελέτη «παρόλα αυτά, δείχνει ότι κάποιο φαινόμενο, το οποίο συνήθως ονομάζουμε ούφο, παρατηρείται συνεχώς από αυτόπτες μάρτυρες.»

Ακολουθεί μια μικρή ενδεικτική λίστα ανεξήγητων περιστατικών στον Καναδά για το 2002:
12-1-2002, 9:40 μ.μ. Ίνκερμαν: ένα ζευγάρι σε ένα αυτοκίνητο είδε ένα μεγάλο αντικείμενο με λαμπερά φώτα και παράθυρα να πετά σιωπηλά και αργά πάνω από έναν αυτοκινητόδρομο. Δεκάδες αναφορές έγιναν την ίδια ώρα.
28-3-2002, 10:30 μ.μ. Χάμιλτον: ένα «χλωμό» αντικείμενο σηκώθηκε πίσω από ένα βουνό και μετά εξαφανίστηκε. Αυτή η εμφάνιση επαναλήφτηκε αρκετές φορές.
7-4-2002, 1:57 π.μ. Χάντσονς Μπει: το πλήρωμα ενός μεταφορικού αεροσκάφους παρατήρησε ένα μικρό φως που μεγάλωνε μέχρι που έγινε μια ακανόνιστη μπάκα και μετά έσβησε
7-5-2002, 11:23 μ.μ. Γουίνιπεγκ: τρεις άνθρωποι είδαν ένα σκοτεινό αντικείμενομε τρεις κόκκινους κύκλους στην κάτω του πλευρά να πετάει σιωπηλά στον ουρανό.
26-5-2002, 11:44 μ.μ. Γουίνιπεγκ: μια ασφαλής κυλίδα φωτός γίνεται ορατή και φωτογραφείται κοντά στον αστερισμό της Μεγάλης Άρκτου από έναν έμπειρο αστρονόμο και φυσικό. Δεν ήταν κομήτης, σύννεφο, ούτε κανένα γνωστό φαινόμενο.
28-7-2002, 10:00 μ.μ. Σμίδερς: ένα βαρελοειδές αντικείμενο πετούσε στον ουρανό προς τα νοτιοδυτικά
13-8-2002, 1:00 π.μ. Γουότερβιλ: δώδεκα μάρτυρες είδαν δυο λαμπερά ασημένια αντικείμενα να πετούν σιωπηλά πάνω από ένα εθνικό πάρκο. Το ένα από αυτά έκανε κάποια στιγμή μια απότομη γωνιώδη στροφή και εξαφανίστηκε
13-8-2002, 2:15 π.μ. Κάου Μπέι: ένα τεράστιο, αγρά κινούμενο μαύρο τριγωνικό αντικείμενο εμφανίζεται και σκεπάζει τον ουρανό. Η σύγκριση του γεγονότος με τα στοιχεία των ραντάρ συμφωνούν: ένα τεράστιο άγνωστο αντικείμενο πετούσε την ίδια ώρα πάνω από την περιοχή
23-8-2002, 7:00 μ.μ. Χιούστον: ένα λαμπερό λευκό κυλινδρικό αντικείμενο πετούσε ψηλά και καταγράφηκε σε βινετοταινία.
1-9-2002, 8:47 μ.μ. Μολέγκα Λέηκ: δυο αυτόπτες μάρτυρες είδαν ένα αντικείμενο να πετά αργά ανατολικά. Είχε παραλληλόγραμμα φτερά και ένα μεγάλο κόκκινο φως που αναβόσβηνε.
22-9-2002, 3:13 μ.μ. Βανκούβερ: ένα μικρό πορτοκαλί αντικείμενο κινούνταν αργά στον ουρανό, άλλαζε κατεύθυνση και σχήμα και παρατηρούνταν επί ώρες από περισσότερους από δώδεκα μάρτυρες.
22-10-2002, 10:25 μ.μ. Γκράναϊλ: ένα πορτοκαλί δισκοειδές αντικέιμενο στεκόταν μετέωρο πάνω από ένα ορυχείο, μετά αργά σηκώθηκε και πέταξε βόρεια μέχρι που εξαφανίστηκε

Ο Καναδάς, όπως και η Σιβηρία, είναι στο μεγαλύτερο μέρος του ακατοίκητος ή αραιοκατοικημένος, η καταλληλότερη πράγματι τοποθεσία για οποιονδήποτε θα ήθελε να δημιουργήσει κρυφές βάσεις προσγείωσης ή πειραμάτων, μακριά από τα βλέμματα των περαστικών και των περίεργων. Αυτό φυσικά ισχύει για τους εξωγήινους, αλλά και τους κάθε λογής γήινους στρατούς ή τις μεγάλες πολυεθνικές.

Ίσως όχι τυχαία, ο Καναδάς είανι η πατρίδα της «εξωγήινης αίρεσης» των Ραελιανών, της ομάδας που βρίσκεται πίσω από την εταιρεία CloneAid που ισχυρίζεται ότι κλωνοποίησε ανθρώπους. Ο ηγέτης των Ραελιανών, Ραέλ ή Κλόντ Βοριλιόν,, ίδρυσε την παράξενη θρησκευτική ομάδα του αφότου, όπως ισχυρίζεται, απήχθηκε από έναν ιπτάμενο δίσκο.


alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013