Σχέδιο d8 - ένα υπεραπόρρητο ψιονικό εργαστήριο


Το σχέδιο D-8 είναι ένα από τα πολλά μυστικά κυβερνητικά προγράμματα των ΗΠΑ, που αναπτύχθηκαν την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου. Οι έρευνες για τα ψυχικά φαινόμενα στις ΗΠΑ άρχισαν το 1963, έπειτα από τις ανησυχίες που προκάλεσαν αναφορές κατασκόπων της CIA σχετικά με κάποια πετυχημένα πειράματα των Σοβιετικών, που ερεύνησαν τις ψυχικές ικανότητες και κατασκεύασαν συσκευές για την χρήση της ψυχικής ενέργειας. 

Το πρόγραμμα D8 ασχολούνταν με τις έρευνες των ψυχικών φαινομένων, των ψυχικών δυνατοτήτων, τη νευροηλεκτρική διέγερση, τις επιδράσεις των παραισθησιογόνων, καθώς και των νοότροπων ουσιών στην ανθρώπινη φυσιολογία. Τα αντικείμενα των πειραμάτων αποκαλούνταν «εθελοντές» και προέρχονταν κυρίως από το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας.

Το d-8 είχε δύο ερευνητικές εγκαταστάσεις: η μία ονομαζόταν romeo και η άλλη Juliet. Η romeo, που βρισκόταν βορειοανατολικά της πολιτείας Νεβάδα, χρησιμοποιούνταν για την εκπαίδευση των εθελοντών, την υποστήριξη των παλιών εθελοντών και την επανένταξή τους στην κοινωνία. Το κυρίως σύμπλεγμα των εγκαταστάσεων του προγράμματος d-8, που ονομαζόταν Juliet, βρισκόταν χωμένο βαθιά μέσα στα βραχώδη όρη του βορειοδυτικού κολοράντο.

Η πρόσβαση σε αυτές τις απόρρητες εγκαταστάσεις γινόταν αποκλειστικά μέσω ενός υπόγειου σιδηροδρομικού συρμού, που τις συνέδεε με τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις norad στο κολοράντο σπρινγκς. Ο άλλος τρόπος επικοινωνίας ήταν αεροπορικώς. Κατά τα άλλα κανένας δρόμος δεν έφτανε σε αυτή την ανύπαρκτη περιοχή.

Περίπου 3.000 άτομα (εθελοντές και προσωπικό) θεωρούσαν την Juliet σπίτι τους για αρκετά χρόνια. Η εγκατάσταση αυτή, που σχεδιάστηκε για να επιβιώσει έπειτα από κάθε είδους καταστροφή (βλέπε πυρηνικό πόλεμο), ήταν υπεραπόρρητη: για την κυβέρνηση των ΗΠΑ τα πάντα ήταν «ανύπαρκτα». Εκεί οι απομονωμένοι από τον κόσμο Ψιονικοί θηρευτές (Psistalkers), προχώρησαν σε απίστευτα βάθη ερευνών πάνω στη χρήση των ανθρώπινων ψυχικών ικανοτήτων. Σήμερα, ορισμένα πράγματα αρχίζουν σιγά – σιγά να αποκαλύπτονται, προκαλώντας ανησυχίες σχετικά με μια νέα μορφή πολέμου, του Ψιονικού.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013