Βάτραχοι - βόμβες

Με μια ιδιαιτέρως παράξενη απειλή βρίσκονται αντιμέτωποι εδώ και λίγο καιρό οι επισκέπτες των πάρκων της περιοχής Αλτονα του Αμβούργου. Οι αρχές εφιστούν την προσοχή στις εκρήξεις.. βατράχων.

Ιδιόμορφη πλην όμως κυριολεκτική η σήμανση δίνει μια ιδέα στους ανέμελους περιπατητές για το περίεργο φαινόμενο που πιθανότατα θα συναντήσουν.

Οι βάτραχοι για άγνωστη αιτία φουσκώνουν, φτάνοντας ως και το τριπλάσιο του συνηθισμένου μεγέθους και ξαφνικά εκρήγνυνται.

Μόνο μέσα σε μία εβδομάδα έχουν καταγραφεί τουλάχιστον χίλιες αιφνιδιαστικές εκρήξεις αμφίβιων, ενώ ο συνολικός απολογισμός κάνει λόγο για χιλιάδες.. θύματα.

Ειδικά η περιοχή γύρω από τη λίμνη της Αλτονα μοιάζει σαν εμπόλεμη ζώνη, όπου μια επική μάχη μεταξύ βατράχων έχει αφήσει πίσω της ορατά τα σημάδια της μεγάλης καταστροφής.

Εξ ου και το προσωνύμιο 'η λίμνη του θανάτου', το οποίο απέκτησε προσφάτως.

Κτηνίατροι, περιβαλλοντολόγοι και φιλόζωοι ομολογούν ότι βρίσκονται μπροστά σε έναν πρωτοφανή γρίφο.

'Η περιοχή μοιάζει με σκηνικό από ταινία επιστημονικής φαντασίας.
Παντού βλέπεις βάτραχους να σέρνονται στο έδαφος, να πρήζονται και τελικά να σκάνε.
Πρόκειται για ένα μεγάλο μυστήριο' δηλώνει ο Βέρνερ Σμόλνικ, μέλος περιβαλλοντικής οργάνωσης του Αμβούργου.

Τα σενάρια που έχουν στο μυαλό τους ειδικοί και μη είναι πολλά.
Αναρωτιούνται μήπως το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα κάποιου άγνωστου ιού ή κάποιου μύκητα.
Υπάρχει, όμως και το χιτσκοκικό σενάριο που κάνει λόγο για έναν αυτοκαταστροφικό αμυντικό μηχανισμό: φέρει ως υπαίτιες κάποιες ιδιαιτέρως επιθετικές αγελάδες της γύρω περιοχής, οι οποίες αρέσκονται στο να τρομάζουν μέχρι θανάτου τα ανυποψίαστα βατράχια.

Τίποτα όμως δεν είναι σίγουρο για τα αληθινά αίτια των δυσάρεστων αυτο-πυροδοτήσεων.

Προς το παρόν απαγορεύεται η πρόσβαση στην περιοχή κατά τις νυχτερινές ώρες -μεταξύ 2 με 3 το πρωί λαμβάνουν χώρα οι περισσότερες εκρήξεις- προκειμένου οι βιολόγοι να μπορέσουν να τις μελετήσουν και ελπίζουν να βρουν τη λύση προτού οι πληθυσμοί των αμφιβίων μειωθούν δραματικά.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013