Χάρτης των βίκινγκς θα αλλάξει την ιστορία;



Έφτασαν πρώτοι οι βίκινγκς στην αμερική, αιώνες πριν από τον κολόμβο; Ναι, λένε κάποιοι ιστορικοί, βασισμένοι σε έναν πολύ παλιό χάρτη των βίκινγκς που φαίνεται να αποδεικνύει ότι οι βίκινγκς πήγαν στην αμερική 5 αιώνες πριν από τον κολόμβο.

Αυτός ο χάρτης χρονολογείται στο 1434 μ.Χ. και ανακαλύφθηκε το 1957. Ο χάρτης φαίνεται να απεικονίζει το Vinland, το μέρος της Βόρειας Αμερικής που πιστεύεται ότι είναι σήμερα η Καναδική επαρχία του Newfoundland, και υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκε γύρω στο 1000 μ.Χ. από τον Βίκινγκ Leif Eriksen.

Τρεις ερευνητές από την Δανέζικη Βασιλική Βιβλιοθήκη ελπίζουν ότι οι μοντέρνες τεχνικές που αναπτύχθηκαν στην Δανία θα μπορέσουν να ρίξουν φως σε αυτό το ντοκουμέντο του οποίου όμως αμφισβητείται η εγκυρότητα. Η αμφισβήτηση ξεκίνησε το 1970 όταν κάποιο ειδικοί χημικοί συμπέραναν ότι το μελάνι που χρησιμοποιήθηκε ήταν του 20ου αιώνα.

Μέσα στο επόμενο έτος, οι τρεις ερευνητές, θεωρούν ότι θα μπορούν να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνάς τους και το μυστήριο ίσως λυθεί.

Για να δούμε. Θα ξαναγραφτεί άραγε η ιστορία;

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013