Ανεξήγητο φαινόμενο αυτοκαθαρισμού στον Άρη

Ένα ανεξήγητο φαινόμενο καθαρισμού που γίνεται στόν άρη έχει ωθήσει την απόδοση ηλεκτρικής ενέργειας σε ένα από τα δύο αμερικάνικα rover που εξετάζουν την επιφάνεια του Αρη σε ανεξήγητο μεγάλο βαθμό,

το περιοδικό New Scientist αναφέρει:. 
κάτι - ή κάποιος - καθαρίζει τακτικά τα στρώματα σκόνης από τις ηλιακές κυψέλες του Mars Opportunity, το όχημα δεν χρησιμοποιήται κατά τη διάρκεια της αρειανής νύχτας.

Ο καθαρισμός έχει ωθήσει την παραγωγή ρεύματος των ηλιακών κυψελών στην μέγιστη αποδοσή τους 900 βατώρες ανά ημέρα, κανονικά θα έπρεπε να έβγαζε απόδοση 500 βατόρες ανα ημέρα λόγω της αρειανής παχιάς σκόνης που σκέπαζει την νύχτα τις ηλιακές κυψέλες.

σε αντίθεση, η παραγωγή ηλεκτρικής δύναμης των ηλιακών κυψελών του Mars Spirit - σε ένα διαφορετικό μέρος του κόκκινου πλανήτη - είχε μειωθεί ακριβώς στις 400 βατώρες ημερησίως, οι οποίες είχαν σκεπαστεί από τη βαριά σκόνη.

Αυτά τα συναρπαστικά και ανεξήγητα γεγονότα καθαρισμού έχουν κρατήσει το Opportunity σε μεγάλη φόρμα, όπως αναφέρει ο διευθηντής του προγράμματος ΝΑΣΑ rover του άρη jim Erickson στο περιοδικό New Scientist.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013