Άγνωστα μέταλλα

Άγνωστα μεταλλα που βρεθηκαν σε διαφορα σημεια της γης.

Ηταν προιον επεξεργασιας η μηπως προιοντα ενος εξωγηινου πολιτισμου;. Αγνωστα μέταλλα
Κοντά στο Dorchester της Μασαχουσέτης (ΗΠΑ) βρέθηκε το 1851 ένα μεταλλικό βάζο διακοσμημένο με φύλα αργύρου.

Η αντοχή του μετάλλου είναι εκπληκτική μιας και άντεξε σε έκρηξη δυναμίτη που το έβγαλε (συμπτωματικά) απ'' το βράχο μέσα στον οποίο βρισκόταν, αλλά η σύνθεση του μετάλλου παραμένει άγνωστη πιθανολογώντας μίγμα από ψευδάργυρο και ασήμι!

Η ηλικία του βράχου μέσα στον οποίο βρέθηκε το μεταλλικό βάζο είναι προφανώς μεγαλύτερη απ'' την αποδεκτή πρώτη εμφάνιση του ανθρώπου πάνω στην γη, πόσο μάλλον από την καλλιτεχνική μεταλλουργία.

Για περισσότερα: Scientific American, June 1852

Ξέρουμε όμως ότι ο σίδηρος και ο χάλυβας σκουριάζουν σχετικά εύκολα. Αυτό δεν συνέβη στην στήλη Ασόκα. Μία σιδερένια στήλη 9 μέτρων ύψους που βρίσκεται στο Δελχί της Ινδίας. Η ηλικία της είναι περίπου 1600 ετών. Η τεχνική που την έκανε ανοξείδωτη παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες στην στήλη της Ασόκα παρατηρήθηκε τελικά σκουριά. Οπότε μπορούμε να υποθέσουμε είτε ότι την γυάλιζαν τόσα χρόνια είτε ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση της εποχής μας ξεπέρασε την αντοχή της στήλης!

Σαν άγνωστο μέταλλο θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε επίσης και το χρυσάφι των Ίνκας που έχει το μισό ειδικό βάρος του συνηθισμένου χρυσού, αλλά ίσως είναι απλά προϊόντα άγνωστης σε μας επεξεργασίας.. Εκτός βέβαια αν οι ισχυρισμοί των Μάγια για εξωγήινη καταγωγή συνδέονται και με εισαγωγή χρυσού από άλλους πλανήτες!

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013