Whaley house



WHALEY HOUSE 

Όπως λέει ο παραφυσικός Hans Holzer , αυτοί είναι τα φαντάσματα που κατοικούν στο Whaley house , τα οποία άνοιγαν μυστηριωδώς τα παράθυρα, προκαλούσαν τρίξιμο στα πατώματα και στα έπιπλα, αφήνουν αχνά ίχνη πατημασιών στο πάτωμα, παίζουν απαλή μουσική στο παλαιό μουσικό όργανο του σπιτιού.

Ένας Νεοϋορκέζος ο Holzer κατάφερε να συλλέξει όλα τα μυστικά συμβάντα στο Στοιχειωμένο Σπίτι και να τα κάνει το πρώτο κεφάλαιο, του νέου του βιβλίου. "Φαντάσματα της Χρυσής Δύσης". Μερικά από τα συμβάντα είναι περιγραφές από μάρτυρες που είδαν με απόλυτη καθαρότητα τα φαντάσματα και ήταν σε θέση να τα περιγράψουν.





 Συμβάν Νο 1
Η κυρία Kirbey γυναίκα ενός φυσικού, είχε επισκεφθεί το σπίτι τον Οκτώβριο του 1960.
Ο Holzer γράφει: Καθώς βάδιζε, μέσα στο σπίτι, ένιωσε πιέσεις εναντίον της και είχε την εντύπωση ότι κάποιος βρισκόταν πίσω της. Ξαφνικά είπε στον διπλανό της. "βλέπω μια μελαχρινή γυναίκα. Φοράει ένα μακρύ φόρεμα, το οποίο ακουμπάει στο πάτωμα. Αυτό είναι βαμβακερό ή γκινγκάμ. Έχει κάτι σαν σκούφο στο κεφάλι, μαύρα μαλλιά και μάτια και φοράει χρυσούς κρίκους στα αυτιά της. Δείχνει ότι κατοικεί σε αυτό το δωμάτιο. Ζει εδώ. Έχω την εντύπωση ότι έχουμε εισβάλλει στο ιδιωτικό περιβάλλον της."


Συμβάν Νο2
3 χρόνια αργότερα, η κυρία Grace Bourguin βρέθηκε στο σπίτι τον Δεκέμβρη. Στο τελευταίο σκαλοπάτι είπε στους άλλους να κοιτάξουν το φάντασμα. Η φιγούρα ενός άντρα ντυμένου με ράσα. Ο άντρας γύρισε το πρόσωπο με αποτέλεσμα η μάρτυρας να μην μπορεί να δει τα χαρακτηριστικά του.
Συμβάν Νο3
Ένα χρόνο μετά ο κ J . Milton Keller είδε το φάντασμα μιας γυναίκας ντυμένη σε πράσινο φόρεμα. Είχε μακριά μαύρα μαλλιά δεμένα σαν κουλούρα και καθόταν σε έναν καναπέ στο υπνοδωμάτιο. Ο Holzer προσθέτει: είδε και ένα σκυλί Δαλματίας, το οποίο έτρεχε κάτω στο χολ και στην τραπεζαρία. Οι θάνατοι.
Ο παραφυσικός Holzer μας λέει επίσης:
το σπίτι - νεκροταφείο, ήταν πηγή θανάτου για τα παιδιά εκείνες τις ημέρες. Οι Whalleys έχασαν ένα γιο όταν ήταν ακόμη νήπιο , και στις μέρες μας ένα νεαρό παιδί εμφανίζετε να παίζει στο κυρίως δωμάτιο. Ένα νεαρό κορίτσι που ονομάζετε Washburn έπαιζε με άλλο μικρό αγόρι της οικογένειας και καθώς έτρεχε με όλη της την δύναμη, έπεσε σε ένα τεντωμένο σχοινί, που χρησίμευε για το άπλωμα των ρούχων, με τον λαιμό της, με συνέπεια να τραυματιστεί σοβαρά. Πέθανε στα χέρια του Thomas Whalley καθώς την κουβαλούσε στην κουζίνα.


Ο θάνατος αυτός είναι αρκετά ασυνήθιστος. Αλλά πήρε την θέση από έναν άλλον πιο γνωστό θάνατο πάλι με στραγγαλισμό. Αυτόν του Jim Yankee .

Αργότερα ο Thomas Whaley λέει ότι ήταν ανάμεσα στο πλήθος που παρακολούθησε την εκτέλεση του Jim . Μοιάζει πολύ παράξενο στις μέρες μας που ο ίδιος άνθρωπος αργότερα αγόρασε 20 στρέμματα γης σε εκείνη την περιοχή και μεγάλωσε την οικογένειά του σε έναν τόπο που στο παρελθόν έγινε μια τόσο επίπονη και δραματική εκτέλεση.
Ο Jim Υ ankee κάνει την εμφάνισή του στα σκαλοπάτια από τον πρώτο στον δεύτερο όροφο και συγκεκριμένα στο 9 πλατύσκαλο, όπου είναι το σημείο που κρεμάστηκε.


Πολλοί είναι οι επισκέπτες που νιώθουν να κλείνει η μύτη και ο λαιμός τους καθώς περνάνε κοντά από εκείνο το σημείο. Ο Yankee Jim έχει παρατηρηθεί να κάθετε πίσω από τα τουριστικά γκρουπ κατά την διάρκεια των ξεναγήσεων, παρακολουθώντας την γοητευμένη προσοχή που δείχνουν οι επισκέπτες.
Το κοριτσάκι των Whaleys με τα κόκκινα μαλλιά πέθανε κάτω από μυστήριες περιστάσεις στην ηλικία των 11 . Για έναν άγνωστο λόγο, έφαγε μια ποσότητα από δηλητηριώδης σκόνη. Προτιμάει να εμφανίζετε κυρίως στα παιδιά, σε τόσο καθαρή εμφάνιση, που τα παιδιά δεν ξεχωρίζουν ότι είναι φάντασμα και νομίζουν ότι είναι ένα απλό κοριτσάκι. Το να τραβάει τα μαλλιά και να γαργαλάει άλλα παιδάκια είναι από τις αγαπημένες τις ασχολίες, ιδιαίτερα όταν τα άλλα παιδάκια έχουν την ηλικία των 11.
"Παρόλο που δεν γνώριζα για την ύπαρξή της όταν επισκέφτηκα το σπίτι για πρώτη φορά, άκουσα από τότε ότι το φάντασμα του κοριτσιού είναι αυτό που παίζει με τον μπαλτά της κουζίνας. Νιώθω κολακευμένος όταν σκέφτομαι ότι ίσως να προσπάθησε να τραβήξει την προσοχή μου, όταν επισκέφτηκα το σπίτι, όταν ήμουν μικρός" γράφει ο παραφυσικός.




Ακόμη και όταν οι Whaleys εγκαταστάθηκαν στο σπίτι, μέρη αυτού χρησιμοποιήθηκαν για διάφορους σκοπούς. Οι Whaleys δεν χάνανε την ευκαιρία να νοικιάζουν μέρη του σπιτιού για διάφορους σκοπούς. Το Βόρειο δωμάτιο, μια αποθήκη, ανακαινίστηκε και νοικιάστηκε στην πολιτεία του San Diego , για να χρησιμοποιηθεί σαν αίθουσα δικαστηρίου, στην γενναιόδωρη τιμή των 65 δολαρίων τον μήνα.



Τα πάνω δωμάτια, ήταν και αυτά μέσα στην συμφωνία, ως αίθουσες συζητήσεων, μειώνοντας σημαντικά, τα κατοικήσιμα μέρη του σπιτιού. Επίσης το ένα καθιστικό είχε μετατραπεί σε νεκροτομείο!!!

Όταν όμως ο πολιτικός ηγέτης Alonso Horton έφτιαξε ένα καινούριο δικαστήριο 4 μίλια μακριά στην " New Town ", όπου ο Whaley είχε πολλά οικόπεδα, πήρε τα οικόπεδα του τελευταίου, για πολιτειακούς σκοπούς χωρίς να πληρώσει. Ο Whaley έξαλλος κατέφυγε στην δικαιοσύνη, από όπου δεν πήρε τίποτα.

 
Οι έρευνες.
Όταν η Sybil Leek και ο Hans Holzer ερεύνησαν το σπίτι, η Leek κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Whaley είναι ακόμη θυμωμένος από αυτήν την αδικία. Το φάντασμά του φυλάει ακόμα το σπίτι (παρόλο που όλοι οι φίλοι και οι εχθροί του έχουν φύγει) από περισσότερες εισβολές. Επίσης έβγαλε το συμπέρασμα ότι ο Whaley ήταν εκνευρισμένος με ένα ακόμη σπίτι, το οποίο βρίσκετε γειτονικά με την κύρια οικία των Whaley και πάρθηκε από την πολιτεία. Το συγκεκριμένο σπίτι λέγετε Derby - Pendleton house και ανήκει στα στοιχειωμένα. Μέχρι πρότινος ήταν ανοικτό στον κόσμο σαν σπίτι αντίκα, αλλά αυτήν την στιγμή κατοικείται από ιδιώτη. Οι κήποι του σπιτιού Whaley είναι ακόμη προσβάσιμοι, από το Derbi - Pendleton house , γεγονός που δεν αρέσει στον ίδιο τον Whaley , αλλά δίνει μεγάλη αξία στο γειτονικό σπίτι. Ίσως και δέος!!!



Σε κατάσταση υπνωτισμού η Sybil Leek "συνδέθηκε" με ένα απρόσμενο πνεύμα: μια Ρωσίδα όπου είχε πεθάνει στον San Diego καθώς κυνηγούσε τα λεγόμενα sea otters , που υπάρχουν άφθονα στην περιοχή του San Diego . Λίγοι γνώριζαν ότι οι Ρώσοι επισκέφτηκαν το San Diego την περίοδο που οι Ισπανοί σταμάτησαν να κυριαρχούν στην περιοχή. "Σαν κάτοικος της περιοχής δεν γνώριζα για τους Ρώσους μέχρι που διάβασα τα πορίσματα του καθηγητή Hans Holzer στο βιβλίο του "Φαντάσματα της Δύσης"." Δηλώνει η Leek . Τι σύνδεση έχει η Ρωσίδα με το σπίτι και την οικογένεια Whalley παραμένει άγνωστο.

 

Η ζωντανή μάρτυρας.

Παρόλο που οι διάφοροι επισκέπτες βιώνουν την παρουσία των φαντασμάτων αυτό δεν ίσχυε για την μοναδική επιζούσα κόρη της οικογένειας, Corinne Lillian Whaley (σημ. πέθανε το 1953). Η φτωχή γυναίκα, δηλώνει ότι ποτέ δεν ένιωθε άνετα στα πάνω δωμάτια, και κοιμόταν σπασμωδικά εκεί, καθόλη την μακρόχρονη και μοναχική ζωή της στο σπίτι. Αλλά μάλλον κοιμόταν σπασμωδικά για άλλον λόγο. Η αδερφή της Violet πέθανε μυστηριωδώς σε ιδιαίτερο δωμάτιο της οικίας των Whaley , δήθεν πυροβολώντας τον εαυτό της. Αλλά το όπλο δεν βρέθηκε ποτέ. Πολλά χρόνια αργότερα το όπλο βρέθηκε σε γειτονικό οίκισμα, κατά την διάρκεια ανακαίνισης, μέσα στα τσιμεντένια θεμέλια. Η Corinne επέμενε ότι το όπλο είναι δικό της και δεν χρησιμοποιήθηκε από την αδερφή της. Άρα εμπλέκετε στον θάνατο της αδερφής της, ή σκεπάζει οικογενειακό έγκλημα;

 

Όλα τα παραπάνω παραμένουν "Άλυτα" και είναι σχεδόν απίθανο να δοθεί μια λογική εξήγηση. Παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρόλα αυτά.

Πάντως πρόκειται για ένα πραγματικά θρυλικό σπίτι.

 

Ωράρια που μπορείτε να επισκεφτείτε.

Δευτέρα έως Τετάρτη 16.30 - 18.45 (τοπική ώρα)
Μεταμεσονύκτιες ώρες από τις 21.30 και έπειτα.
Μεταμεσονύκτια ιδιωτικά 2ωρα με συνοδεία.
τιμές. 75 δολάρια το λιγότερο 2 άτομα και το περισσότερο 15.
μεγαλύτερα γκρουπ πρέπει να κάνουν αίτηση.
περισσότερο από 2 ώρες: 100 δολάρια η ώρα το ζευγάρι.
για φιλμογραφίες ή εταιρείες επικοινωνήστε με την εταιρεία SOHO
Ξενύχτι: δεν ενδείκνυται.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013