Δελφινοθεραπεία

Ο 8χρονος nikki brice υποφέρει εξαιτίας μιας μικρής βλάβης στον εγκέφαλο του (ανοξία) που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της γέννας και για αυτό το λόγο δεν έχει αναπτύξει ακόμη την ικανότητα της ομιλίας, μολονότι αυτό δεν θεωρείται ανυπέρβλητο φυσικό εμπόδιο.


Οι γονείς του ξόδεψαν τεράστια ποσά σε ειδικούς λογοθεραπευτές χωρίς ωστόσο το παραμικρό αποτέλεσμα. Τελικά τον περσμένο απρίλιο, έπειτα από τρεις ημέρες εντατικής θεραπείας από το Dr David Nathanson, σε συνδυασμό με 40 λεπτο κολύμπι σε μια πισίνα δελφινιών, ο μικρός nikki brice εκστόμισε την πρώτη του λέξη: «Ιν». «Αρχικά ο nikki brice ήταν αρκετά τρομοκρατημένος από τα δελφίνια», λέει η μητέρα του «στη συνέχεια όμως άρχισε δειλά να τα αγγίζει και την τρίτη ημέρα κολυμπούσε άνετα μαζί τους». Τις επόμενες μέρες ο μικρός άρχισε να προφέρει και άλλες απλές λέξεις.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, τα 12 δελφίνια που βρίσκονται στο ενυδρείο του μαϊάμι έχουν βοηθήσει περισσότερα από 1000 παιδιά να ξεπεράσουν διάφορα προβλήματα δυσλεξίας και παράλυσης. Το κέντρο υποστηρίζει ότι στο 97% των περιπτώσεων η θεραπεία ήταν επιτυχής. Ωστόσο, τα θεραπευτικά αποτελέσματα που προκαλούνται από τη στενή επαφή με τα δελφίνια παραμένουν ακόμη ανεξήγητα.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013