Το όραμα



Το χωριό Δρέπανο συνεχόμενο του χωριού Αραχωβίτικα, βρίσκεται ανατολικώς των Πατρών σε απόσταση 13 χιλιομέτρων επί της δημοσίας οδού αθηνών – πατρών. Στην αρχή του χωριού Αραχωβίτικα και μεταξύ της θάλασσας και επί της δημοσίας οδού, σε απόσταση γύρω στα 100-200 μέτρα βρίσκεται το νεκροταφείο του χωριού περιφραγμένο με συρματόπλεγμα και και φυτευμένο γύρω γύρω αλλά και στους διαδρόμους του με κυπαρίσσια.

Η είσοδός του βρίσκεται προς τη μεριά του δρόμου όπου εκεί βρίσκονται δύο κτιστοί κίονες στο μέσω των οποίων υπάρχει μία τετραγωνική τρύπα 10 εκ. περίπου. Την 9 Ιουνίου και ώρα 9, ένας μικρός με το όνομα Φατούρος ευρισκόμενος σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την είσοδο του νεκροταφείου, είδε στην είσοδο και ακριβώς επί του ανατολικού κίονα, ένα νέο με στολή στρατιώτη τον οποίο έδειξε στον πατέρα του, αλλά εκείνος δεν έβλεπε τίποτα. Παρευρισκόμενος εκεί κοντά ήταν ένας άλλος 35ετής άνδρας και χωρίς να αντιληφθεί τα ανταλλαχθέντα μεταξύ πατέρα και γιου, είδε και αυτός τον στρατιώτη στο ίδιο ακριβώς σημείο αλλά δεν έδωσε καμία σημασία. Δύο άλλα μικρά παιδιά είδαν επίσης τον στρατιώτη. Διαπιστώθηκε όμως ότι κανένας στρατιώτης δεν βρισκόταν στο νεκροταφείο εκείνη τη στιγμή.

Μέχρι το απόγευμα περισσότερα από 10 παιδιά αγόρια και κορίτσια είδαν το όραμα, αλλά με στολή φαλαγγίτη αξιωματικού και όχι στρατιώτη φορώντας λευκό πουκάμισο μαύρη περισκελίδα και σταυρό στη ράχη, στεκούμενος πλαγίως και σε στάση προσοχής. Της βραδινές ώρες πληροφορήθηκαν το γεγονός πολλοί από τους κατοίκους των χωριών Δρέπανο, Αραχωβίτικα και Αγ. Βασίλειος, συγκεντρώθηκαν στο συγκεκριμένο μέρος και επέστησαν την προσοχή τους στο σημείο της εμφάνισης του οράματος.

Κανείς από τους ενήλικες δεν έβλεπαν τίποτα ενώ οι μικροί εξακολουθούσαν να βλέπουν και να δείχνουν το μέρος : τη δεξιά κολώνα του νεκροταφείου. Συγχρόνως τα παιδιά έβλεπαν πολλές φορές το όραμα να μικραίνει όταν πλησίαζε και έμπαινε μέσα στη τρύπα της κολώνας. Το φαινόμενο εξαφανιζόταν τελείως για τα παιδιά, όταν ο μεγάλοι πλησίαζαν σε απόσταση ενός περίπου μέτρου, σε αντίθεση με αυτά, που το όραμα εξαφανίζονταν όταν πλησίαζαν σε απόσταση μόνο 3 πόντων (!).

Να σημειωθεί ότι 6-7 παιδιά έβλεπαν το όραμα όμοια και την ίδια στιγμή, στην ίδια θέση και με την ίδια αμφίεση, χωρίς το ένα να διαφωνεί με το άλλο παρ’ολο που τα παιδιά ρωτήθηκαν αργότερα ξεχωριστά. Κατά τη δύση του ήλιου ο 35ετής γεωργός Παναγιώτης Μητρούλιας κάτοικος Αραχωβίτικων, παρακολουθώντας και αυτός είδε και αυτός το όραμα με την ίδια ακριβώς αμφίεση (στολή φαλαγγίτη αξιωματικού) σε απόσταση τριών περίπου μέτρων και τρόμαξε τόσο πολύ που έβαλε τα κλάματα.

Μόλις νύχτωσε δύο παιδιά που έβλεπαν πιο καθαρά το όραμα, ο 10ετής Πολυχρονόπουλος και ο 15ετής Δημ. Ταξιάρχης, αντιλήφθηκαν ταυτόχρονα και σε απόσταση περίπου 3 μέτρων δύο μορφές αντί μιας. Την μία με τη στολή του φαλαγγίτη και την άλλη με μορφή ιερέα. Άλλος μικρός πάλι προηγουμένως είδε το όραμα με τον φαλαγγίτη αξιωματικό να κρατά στα χέρια του δύο ξίφη και όταν οι ενήλικες πλησίαζαν οι μικροί τον έβλεπαν να αγριεύει (να γουρλώνει τα μάτια του). Τα φαινόμενα αυτά οι κάτοικοι τα απέδωσαν σε εκδηλώσεις του θείου ή σε σατανική ενέργεια και γι΄αυτό από τις 6 η ώρα το πρωί την επομένη πλήθος κόσμου μαζί με δύο ιερείς γονατισμένοι όλοι μαζί και λέγοντας ευχές επικαλέσθηκαν την ερμηνεία των φαινομένων δια της Θείας δύναμης.

Την στιγμή που διαβάζονταν οι παρακλητικοί κανόνες πολλά από τα παρευρισκόμενα παιδιά έβλεπαν το φαινόμενο με την μορφή ενός μόνο ιερέως ο οποίος κρατούσε ένα σταυρό και είχε έναν ακόμα πίσω στη πλάτη του. Μετά το πέρας της παρακλήσεως ο ιερέας Σακελλαρίου μαζί με τρία παιδιά ήθελε να πλησιάσει το όραμα φορώντας το πετραχήλι του, αλλά τότε συνέβη το περίεργο ότι το όραμα άρχισε να απομακρύνεται στους διαδρόμους του νεκροταφείου και να σμικρύνεται όλο και περισσότερο. Στο τέλος ανέβηκε στα κλαδιά των κυπαρισσιών. Γύρω στις 8 π.μ. της 10 Ιουνίου περνούσαν τα λεωφορεία Πατρών-Αιγίου τα οποία σταματούσαν και κατέβαιναν οι επιβάτες για να πληροφορηθούν τα συμβάντα, οπότε ένας από αυτούς ηλικίας μεγαλύτερης των 30 χρόνων, ανθρώπου που φαινόταν κοινωνικός και καλλιεργημένος, καθώς ρωτούσε τι συνέβηκε, αντιλήφθηκε και αυτός το φαινόμενο σε απόσταση περισσότερη των 50 μέτρων ίδιο όπως το έβλεπαν τα παιδιά. Μόλις όμως πλησίασε εξαφανίστηκε ενώ επίσης και άλλος ταξιδιώτης της ίδιας περίπου ηλικίας διαβεβαίωσε ότι το έβλεπε και αυτός. Από τα παιδιά που είδαν το όραμα όλα είναι μια χαρά στην υγεία τους εκτός από τον 15ετή Δημ. Ταξιάρχη ο οποίος πάσχει από μια ελαφριά ψυχική νόσο

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013