Το μυστικό διαμέρισμα στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ

Όταν ο Γουστάβος Άιφελ σχεδίασε τον Πύργο του Άιφελ, περιέλαβε στα σχέδιά του ένα προσωπικό διαμέρισμα για τον ίδιο στην κορυφή- και τώρα μπορεί κάποιος να πάει να το δει ο ίδιος.

Ο Γουστάβος Άιφελ ήταν «αντικείμενο γενικής ζήλιας» από τους Παριζιάνους κατά τη διάρκεια της ζωής του, και αυτό όχι επειδή σχεδίασε ένα από τα πιο διάσημα μνημεία της ιστορίας. Αντίθετα, ήταν επειδή είχε ένα προσωπικό διαμέρισμα στην κορυφή του πύργου- και σχεδόν κανείς άλλος δεν είχε πρόσβαση σε αυτό.

Στο βιβλίο του La Tour Eiffel de Trois Cent Métres, ο συγγραφέας Ανρί Τζιράρντ εξηγεί ότι Παριζιάνοι θα έδιναν μια μικρή περιουσία για να νοικιάσουν τον χώρο για μία και μόνη νύχτα, αλλά ο Άιφελ αρνιόταν πεισματικά. Ωστόσο, περιστασιακά δεχόταν επιφανείς επισκέπτες (χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τόμας Έντισον).

2015-05-12-1431453624-1602182-55391fd4ab60aad20f3f39f1_gustaveeiffeltowerapartment.jpg
Astrid DI CROLLALANZA / Getty Images
Αντίθετα με το επιστημονικό θαύμα από ατσάλι και «σκληρές» γραμμές στο οποίο βρίσκεται, το pied a terre είναι φιλόξενο και ρομαντικό- με ταπετσαρία, ξύλινα έπιπλα και ελαιογραφίες. Συνολικά, καθόλου άσχημο μέρος για να δει κανείς το Παρίσι, από το καλύτερο σημείο με θέα της πόλης.
Αν και στους επισκέπτες του Πύργου του Άιφελ δεν επιτρεπόταν η πρόσβαση στο διαμέρισμα (όπως θα ήθελε και ο ίδιος ο κ. Άιφελ, αναμφίβολα), ανακοινώθηκε πρόσφατα ότι ο εν λόγω χώρος ανοίγει για το κοινό.

Αναδημοσίευση από το There Is a Secret Apartment at the Top of the Eiffel Tower, από τη HuffPost US

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013