"Φεύγει" η ψυχή κατά την αστρική προβολή;

David Lindsay:

" Όταν αρχίσουμε να έχουμε εξωσωματικές εμπειρίες συνειδητά, βλέπουμε ξεκάθαρα ότι έχουμε ψυχή, ένα πνεύμα αν θέλετε - συνήθως χρησιμοποιούμε την λέξη συνείδηση, γιατί είναι πιο αντικειμενική -.

Αλλά όντως πιστεύουμε ότι έχουμε αυτή την ύπαρξη που επιβιώνει μετά το φυσικό θάνατο, και έχουμε μία διαφορετική ζωή στο μέλλον, αφού φύγει αυτή η ζωή. Μπορούμε να το δούμε πολύ ξεκάθαρα ως αποτέλεσμα των...συγκεκριμένων εμπειριών.

Μπορεί να συμβεί στον καθένα η αστρική προβολή;

David Lindsay: " Υπάρχουν τρεις διαφορετικές κατηγορίες. Η πρώτη - η οποία είναι και η πιο συνήθης κατηγορία- είναι η αυθόρμητη εξωσωματική εμπειρία, αυτή που συμβαίνει φυσικά, στον καθένα από εμάς χωρίς καμμία δική μας συμμετοχή.

Ο δεύτερος τύπος είναι η υπό πίεση εξωσωματική εμπειρία. Σε αυτό τον τύπο ανήκουν οι περιπτώσεις που κάποιος βρίσκεται σε αναισθησία σε ένα χειρουργείο ή είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή κάποιου είδους κατάσταση κοντά στο θάνατο, οπότε και είχαν ως αποτέλεσμα τις εμπειρίες κοντά στο θάνατο. Και το άτομο τις αποκτά λόγω αυτών των συνθηκών.

Η τρίτη κατηγορία είναι αυτή όπου το άτομο εθελοντικά έχει εξωσωματική εμπειρία.
Και οι τρεις αυτοί τύποι είναι πιθανοί. Η βασική ιδέα είναι να αναπτύξει κάποιος την ικανότητα για να το κάνει. Αλλά γνωρίζουμε και πολλούς ανθρώπους που τις είχαν αυθόρμητα, χωρίς να έχουν προσπαθήσει να κάνουν οτιδήποτε.

Κι αν δεν μπορώ να επιστρέψω πίσω στο σώμα μου;

David Lindsay : "Κυκλοφορούν κάποιοι μύθοι σχετικά με την μη ικανότητα του ατόμου να επανέλθει στο φυσικό σώμα, ότι θα «κολλήσει» εκεί για πάντα. Ή ότι μία αρνητική πνευματική οντότητα θα αποκτήσει τον έλεγχο του φυσικού σώματος.

Αλλά δεν πιστεύουμε ότι αυτά είναι πράγματα που θα μπορούσαν να συμβούν. Και γνωρίζω τουλάχιστον πως στον οργανισμό μας έχουμε επτακόσιους με οκτακόσιους εθελοντές και διδάσκοντες που έχουν τακτικά αυτές τις εμπειρίες και μέχρι τώρα δεν είχανε τέτοιου είδους προβλήματα. Επομένως, θεωρούμε ότι είναι απόλυτα ασφαλείς.

Μπορούν δυο άνθρωποι να συναντηθούν έξω από το σώμα τους;

David Lindsay: " Έχουμε σιαπιστώσει είναι ότι αν πολλές φορές κάποια άτομα νομίζουν ότι μοιράστηκαν το ίδιο όνειρο, θα μπορούσαν στην πραγματικότητα να είχαν μια κοινή εξωσωματική εμπειρία. Μοιάζει να είναι πιο κατανοητό, από το να είδαν το ίδιο ακριβώς όνειρο!

Γιατί αυτοί οι δύο άνθρωποι πηγαίνουν σε ένα περιβάλλον, ένα πραγματικό μέρος, που δεν ανήκει στον υλικό κόσμο όπου βρισκόμαστε τώρα, αλλά και πάλι είναι ένα μέρος που υπάρχει.

Και μπορούν να πάνε εκεί, να έχουν μία συζήτηση, να παρατηρήσουν ορισμένα πράγματα, και να επιστρέψουν και οι δύο ξεχωριστά στα φυσικά τους σώματα, και να θυμούνται και οι δύο την εμπειρία.

Βεβαίως και υπάρχουν πολλές περιπτώσεις σαν αυτή που αναφέρονται μέσα σε βιβλία, όπως και είναι πολλοί οι άνθρωποι που είχαν αυτές τις εμπειρίες. Και εγώ ο ίδιος είχα μερικές φορές. Σίγουρα πρόκειται για κάτι που μπορεί να συμβεί και αποτελεί έναν πολύ καλό τρόπο επιβεβαίωσης ότι πρόκειται για ένα πραγματικό φαινόμενο. Αν το ζούμε δύο μαζί, δεν μπορεί να είναι στην φαντασία μας!"

Πόσο συχνά μπορούμε να κάνουμε αστρική προβολή;

David Lindsay : " Η συχνότητα εξαρτάται από το άτομο. Δε γνωρίζουμε άλλους παράγοντες εκτός από τους ψυχολογικούς, που θα εμπόδιζαν το άτομο να έχει συχνά εξωσωματικές εμπειρίες. Υπάρχει μία υπόθεση, σύμφωνα με την οποία, καθώς αναπτυσσόμαστε, φτάνουμε στο σημείο της συνεχούς αναισθησίας.

Με την έννοια ότι πηγαίνουμε στο κρεβάτι το βράδυ και παρκάρουμε το σώμα μας στο κρεβάτι σαν να "παρκάρουμε" το αυτοκίνητό μας στο γκαράζ, και έπειτα έχουμε προβολές καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Έτσι, ολόκληρη τη νύχτα κάνουμε πράγματα, πετάμε γύρω, αποκτούμε εμπειρίες, και έπειτα το πρωί επιστρέφουμε, μπαίνουμε στο σώμα μας, και συνεχίζουμε την υπόλοιπη μέρα μας.

Θεωρούμε λοιπόν ότι είναι πιθανό, και γνωρίζουμε ανθρώπους οι οποίοι το κάνουν αυτό για δύο, τρεις, τέσσερις ώρες κάθε βράδυ. Άρα, είναι πιθανό. Δεν είναι συνηθισμένο, αλλά πιθανό. Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχουν αυτή την εμπειρία μία φορά την εβδομάδα ή στις δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με μία από τις θεωρίες, συμβαίνει σε όλους κάθε βράδυ, απλώς δεν το αναγνωρίζουν.

Μπορούμε να δούμε ότι πολλές φορές όταν πηγαίνουμε στο κρεβάτι το βράδυ, το μη φυσικό σώμα για το οποίο κάναμε λόγο, αποχωρίζεται ελάχιστα από το φυσικό σώμα, ίσως για δέκα, είκοσι, τριάντα εκατοστά, και αιωρείται πάνω από το φυσικό σώμα. Μένει εκεί για το βράδυ, και συντελεί στο να διατηρούμε ενέργεια και να είμαστε αναζωογονημένοι για την επόμενη μέρα.

Πώς μαθαίνει κανείς να κάνει αστρική προβολή;

David Lindsay : "Εμείς δίνουμε μαθήματα. Υπάρχουν πολλοί οργανισμοί σε όλο τον κόσμο που κάνουν μαθήματα. Πιστεύω ότι εμείς είμαστε από τους πιο αναπτυγμένους λόγω του περιεχομένου που παρέχουμε.

Έχουμε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη διδασκαλία των ανθρώπων στο πώς να το κάνουν, τι να προσδοκούν να έχουν όταν είναι έξω από το σώμα τους, ποιες είναι οι επιπτώσεις στη συνέχεια όσον αφορά στην πραγματικότητα.

Αλλά το βασικό που κάνουμε σε αυτά τα μαθήματα είναι να παρέχουμε πολλές θεωρίες έτσι ώστε να καταλαβαίνουν ξεκάθαρα τι περιλαμβάνει, για το μη φυσικό σώμα, τις προετοιμασίες που πρέπει να γίνουν, όλα τα στάδια της συνείδησης, τις τεχνικές με τις οποίες λειτουργούν τα ψυχικά φαινόμενα, τη διαφορετική κοινότητα την οποία έχουμε όταν βρισκόμαστε σε μία προβολή.


Και έπειτα έχουμε μαθήματα όπου μέσω πειραμάτων οι μαθητές ξαπλώνουν και για περισσότερο από μιάμιση ώρα προσπαθούν κυριολεκτικά να έχουν αυτές τις εμπειρίες. Επομένως, πρόκειται απόλυτα για κάτι που μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διδασκαλίας, αρκεί όσοι ενδιαφέρονται να είναι προσεχτικοί στην επιλογή των εκπαιδευτών τους και να μην εμπιστεύονται "τυφλά" όποιον υποστηρίζει ότι κατέχει την τεχνική της αστρικής προβολής."

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013