Φαινόμενα Poltergeist στην Ταϋλάνδη

Μετά τα φονικά τσουνάμι, ένα δεύτερο κύμα τρόμου πλήττει την ταϊλάνδη. όπου και αν σταθεί κανείς, θα ακούσει περίεργες ιστορίες με πρωταγωνιστές φαντάσματα, ανθρώπων των οποίων οι ψυχές δεν κατάφεραν και ούτε πρόκειται να καταφέρουν να αναπαυθούν

Για τους προληπτικούς Ταϊλανδούς, όταν κάποιος πεθάνει, θα πρέπει ένα άτομο του συγγενικού του περιβάλλοντος να αναλάβει την ταφή του… Αν δεν γίνει αυτό, το πνεύμα του θα τριγυρνά παντού και θα βασανίζεται…. Ότι ακριβώς συνέβη και με τους χιλιάδες τουρίστες που η μοίρα τους στέρησε την ευκαιρία να τους αποδοθούν από τους δικούς τους, οι τελευταίες τιμές της επίγειας ζωής.


"Στοιχειωμένοι" παράδεισοι
Στις παραλίες των νησιών Phi Phi και Khao Lak της Ταϊλάνδης, "ακούγονταν" τουρίστες να γελούν και να τραγουδούν...

Και όταν εθελοντές, πήγαν εκεί για να επιβεβαιώσουν τις αναφορές των Ταϊλανδών δεν βρήκαν τίποτα άλλο παρά άδειες αμμουδιές και νεκρική σιγή...

Οδηγοί ταξί στην πόλη Πατονγκ ορκίζονταν ότι πήραν κούρσες με ανθρώπους που τους ζητούσαν να τους πάνε στο αεροδρόμιο

Και όταν έφθασαν εκεί….ήταν άδειο το πίσω κάθισμα. Τι και αν ήταν εκείνοι που τους είχαν φορτώσει τις αποσκευές στο πορτπαγκάζ!


Άλλοι πάλι ακούν φωνές….
Φωνές γυναικών που κλαίνε, που εκλιπαρούν για βοήθεια και φωνάζουν τα ονόματα των παιδιών τους.

Παραισθήσεις λόγω της τραυματικής εμπειρίας

Ταϊλανδοί ψυχολόγοι και ψυχίατροι, εξηγούν αυτό που συμβαίνει.

Όπως δηλώνουν, οι Ταϊλανδοί εκδηλώνουν το μετατραυματικό σοκ που υπέστησαν μέσα από στοιχεία της λαϊκής τους παράδοσης.

"Οι μαζικές παραισθήσεις οφείλονται στο ισχυρό σοκ, ανθρώπων που είδαν τόσους νεκρούς που μίλησαν για τόσους νεκρούς που εξακολουθούν να αγνοούν τόσους νεκρούς" τονίζει ο Ταϊλανδός ψυχολόγος Wallop Piyamanotham

Σημειώνει επίσης ότι οι εμφανίσεις φαντασμάτων άρχισαν τέσσερις με πέντε μέρες μετά τα τσουνάμι.

" Τότε ξεκίνησαν οι άνθρωποι αυτοί να βλέπουν τους farangs (ξένους) να κάνουν βόλτες στις παραλίες, να καλούν σε βοήθεια"

Υπάρχουν ακόμα πολλοί που δεν μπορούν να ξεπεράσουν την οσμή του θανάτου ή τις σκηνές από τις προσπάθειες διάσωσης επιζώντων.

Για άλλη μια φορά παρουσιάζεται το φαινόμενο των συγκεκριμένων φαινομένων σε τόπους που έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές ή σφαγές ή μάχες και εκτελέσεις. Έχω ένα παρόμοιο παράδειγμα από το χωριό του πατέρα μου σε μια τοποθεσία που είχαν εκτελεστεί κάτοικοι κατά την αποχώρηση των Γερμάνων μετά την κατοχή στην Ελλάδα.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013