Το μυστικό του Κοραλένιου Κάστρου


ειναι δυνατον ενας ανθρωπος και μαλιστα φιλασθενος να χτισει μονος του ενα καστρο;
και ομως αυτο συνεβει απο τον edward leedskalnin!!!
και στο χρονικο διαστημα απο το 1920 εως το 1940. με πρωτογονα μεσα και εργαλεια!!!.
προσβλημενος απο φυματιωση κατεφυγε στην φλωριδα και αφου αγορασε ενα κτημα για μολις 12$!!!,εκτισε ενα καστρο απο κοραλι,πενετε ποδια ψηλο και βαρους 100 λιβρων...
αξιοθαυμαστο κατασκευασμα..

και με προτωγονα εργαλεια και κλονισμενη υγεια!!!
μυστηριο.. .

Τα εργαλεία του ήταν χειροποίητα πριόνια, σμίλες, αλυσίδες, ανελκυστήρες, και σφυριά του πιό πρωτόγονου είδους, και ο μόνος τρόπος μεταφοράς του ήταν ένα αρχαίο, ποδήλατο χωρίς ρόδες.

O Leedskalnin ήταν υποστηρικτής για τη μυστικότητα και δούλευε μόνο μετά από το ηλιοβασίλεμα, όταν ήταν βέβαιος ότι κανένας δεν τον πρόσεχε.

εάν κάποιος σταματούσε εκεί κοντά για να ερευνήσει την πρόοδό του, σταματούσε τις εργασίες του, συνομιλούσε φιλικά μαζί του και μετά συνέχιζε την εργασία του.

Μερικοί έφηβοι που κατασκοπεύαν ένα βράδυ ισχυριζοντε οτι τον ειδαν "να επιπλεει στις κατασκευες κοραλλιών όπως τα μπαλόνια υδρογόνου!!!

Το 1936, όταν απείλησαν οι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη να οργανώσουν μια υποδιαίρεση κοντά στην πόλη της Φλώριδας, Leedskalnin αγόρασε δέκα στρέμματα στο κοντινό αγροτικό σπίτι με τα χρήματα που κερδήθηκαν από το μέχρι τότε έργο του.



Αποσυναρμολόγησε το κατά ένα μεγάλο μέρος τελειωμένο Castle και το μετέφερε στη νέα θέση. Κάθε κομμάτι τοποθετήθηκε σε ένα ζευγάρι των δοκών σιδήρου που τοποθετήθηκαν σε ένα προσωρινό πλαίσιο φορτηγών και που μεταφέρθηκαν πάνω από δέκα μίλια στο αγροτικό σπίτι.

Μολις επεστρεψε ο οδηγος εμεινε καταπληκτος οταν ειδε και νεα κοραλια μεγαλου βαρους στις δοκους.

Αποκλειεται να εγιναν αυτα σε μιση ωρα!!!.

Οταν το εργο τελειωσε ο κατασκευαστης το εδωσε στο κοινο,χρεωνοντας 25 σεντς ανα επισκεπτη.

Λενε οτι αντλησε αυτη την δυναμη ανυψωσης απο τους Αρχαιους Αιγυπτιους!!!.



Ο κατασκευαστης πεθανε το 1953 και το κτημα με το κοραλενιο καστρο πουληθηκε και σημερα ειναι ενα αξιοθαυμαστο μουσειο.

Οι επιστημονες υποστηριζουν οτι ο κατασκευαστης αυτου του εκπληκτικου επιτευγματος ειχε κτισει το καστρο σε σημειο που υπαρχει ενα <<ενεργειακο πλεγμα>>,και οτι με αυτο γινονταν το κοψιμο και η μετακινηση του υλικου!!!.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013