Ο δαίμονας του new jersey

Το pine barrens, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό new jersey, είναι μια σκοτεινή, αλλά όμορφη δασώδης περιοχή, που μοιάζει αρκετά με τις στοιχειωμένες περιοχές της ανατολικής ευρώπης.


Η περιοχή αυτή ζώνεται από θρύλους, που ανάγονται στην εποχή των ινδιάνων. Ο πιο γνωστός θρύλος είναι του περίφημου «διαβόλου», ενός μυστηριώδους πλάσματος που τρομοκρατεί τους κατοίκους της περιοχής. Ένα σχετικά πρόσφατο επεισόδιο της δημοφιλούς σειράς x-files δανείστηκε την ιδέα αυτού του θρυλικού πλάσματος.

Στο εν λόγω επεισόδιο ο «διάβολος του new jersey» αντιπροσωπεύεται κακώς από μια πρωτόγονη, άγρια γυναίκα. Η ιδέα του επεισοδίου βασίστηκε στο φαινόμενο των άγριων παιδιών (εγκαταλειμμένα παιδιά που τα έχουν μεγαλώσει άγρια ζώα) που αποτελεί συνηθισμένο μοτίβο του αμερικάνικου φολκλόρ. Υπόψη, το άγριο παιδί δεν έχει καμιά σχέση με το μεγαλοπόδαρο (bigfoot).

Σύμφωνα με την παράδοση ο «διάβολος του new jersey» δε μοιάζει με κανένα ανθρωποειδές. Πρόκειται για ένα πλάσμα με κεφάλι αλόγου, μακριά φτερά και γαμψά νύχια. Όταν κάποιος συναντήσει το διάβολο, αυτό θεωρείται πολύ κακός οιωνός. Σύμφωνα με τους παλιούς θρύλους, αυτός εμφανίζεται συνήθως πριν από μεγάλες καταστροφές και πολέμους. Όπως και να έχει πάντως ο «διάβολος του new jersey» αποτελεί το λιγότερο έναν γοητευτικό θρύλο που οι κάτοικοι του pine barrens διηγούνται με την πρώτη ευκαιρία.


alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013