Διαστημική τηλεφωνία

H επιθυμία μας να συναντήσουμε μια μέρα τα «μικρά, πράσινα ανθρωπάκια» του διαστήματος είναι πια τόσο έντονη που φτάνει τα όρια της εμμονής. αντιγράφοντας την προσπάθεια του κινηματογραφικού E.T να τηλεφωνήσει σπίτι του, μια εταιρία προσφέρει διαστημική τηλεφωνία! 

Μια ομάδα μηχανικών προσφέρει τη λύση σε όλους όσους θέλουν να έχουν «απευθείας σύνδεση» με τους εξωγήινους, εκπέμποντας τα τηλεφωνήματά τους κατευθείαν στο διάστημα.

Όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν με εξωγήινα όντα χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες του www.TalkToAliens.com μπορούν να καλέσουν ένα τοπικό νούμερο και να οδηγηθεί το τηλεφώνημα τους μέσω ενός πομπού στο διάστημα.

Για να γίνει αυτό έχει τοποθετηθεί ένα «πιάτο» πλάτους 3, 2 μέτρων στο Κονέκτικατ της Αμερικής.

Η υπηρεσία, που έκανε την εμφάνισή της στις 27 Φεβρουαρίου, θα κοστίζει στους χρήστες της 3, 99 δολάρια το λεπτό ομιλίας, αναφέρει ο πρόεδρος της εταιρίας Eric Knight.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι ένας ραδιο-δέκτης, σαν αυτόν του Αρεσίβο στο Πόρτο Ρίκο, τοποθετημένος σε έναν μακρινό πλανήτη μπορεί να είναι αρκετός ώστε να μπορέσει ένας εξωγήινος πολιτισμός να λάβει τα τηλεφωνήματα.

Η εταιρία δεν έχει τοποθετήσει την κεραία της ώστε να στοχεύει σε συγκεκριμένους πλανήτες με την ελπίδα να ανακαλύψει ζωή, Αντίθετα, έχουν επιλέξει να στέλνουν τα σήματα τους σε όλο τον γαλαξία για να καλύψουν περισσότερους πλανήτες.

Ο Christopher Rose στο πανεπιστήμιο Rutgers στο New Jersey, έχει μελετήσει την ενεργειακή αποτελεσματικότητα της αποστολής ραδιοσημάτων στο διάστημα.

Υπολόγισε ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων, το σήμα από τις τηλεφωνικές κλήσεις μπορεί να ληφθεί με επιτυχία σε απόσταση δυο έτη φωτός.

Όμως το κοντινότερο αστέρι στο δικό μας ηλιακό σύστημα απέχει περίπου 4 έτη φωτός.

'Δυστυχώς, υποψιάζομαι ότι οι χρήστες αυτής τη υπηρεσίες δεν έχουν και πολλές ελπίδες να στείλουν με επιτυχία το μήνυμά τους, ' σχολιάζει ο Rose.

Πρεσβευτές της Γης

Οι άνθρωποι εδώ και πολλά χρόνια εκπέμπουν ραδιοκύματα.

'Οτιδήποτε και να θέλεις να μεταδόσεις είναι εφικτό, ' αναφέρει ο Fred Walter, αστρονόμος στο πανεπιστήμιο Stony Brook της Νέας Υόρκης.

'Απλά προσθέτουμε στο θόρυβο και την ακαταστασία.'

Η εταιρία δεν ελέγχει τα τηλεφωνήματα που κάνουν οι χρήστες προς το διάστημα, όμως στην ιστοσελίδα της ζητάει από όσους κάνουν χρήση της υπηρεσίας να είναι «καλοί πρεσβευτές της γης».

Ο Knight προσθέτει:

'Πιστεύω πως οι χρήστες πρέπει να χρησιμοποιούν τη λογική και την κρίση τους.'

Την υπηρεσία διαχειρίζονται μια ομάδα μηχανικών, που ονομάζεται Civilian Space Exploration Team, η οποία έστειλε και την πρώτη πολιτική ρουκέτα στο διάστημα στις 17 Μαΐου 2004.

Από τότε που η «διαστημική τηλεφωνία» του www.TalkToAliens.com έκανε την εμφάνισή της, εκατοντάδες κλήσεις έχουν πραγματοποιηθεί διάρκειας περίπου 3 λεπτά η καθεμία.

Η υπηρεσία είναι όμοια με αυτές άλλων εταιριών που σου δίνουν τη δυνατότητα να δώσεις το όνομά σου σε κάποιο αστέρι, υπογραμμίζει ο Walter.

'Αν θέλεις να το κάνεις δεν βλάπτεις κανέναν.'

Η εταιρία ψάχνει επίσης τρόπους να στείλει στο διάστημα ψηφιακές φωτογραφίες και ηλεκτρονικά μηνύματα.

Το ερωτημα ειναι, εχει ελπιδα ο χρηστης για μια απαντηση;

Η προκειται μαλλον για ενα οικονομικο τρικ της εν λογω εταιρειας;

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013