Υπάρχουν Βαμπίρ;



Στη φυλακή έξι ρουμάνοι χωρικοί, επειδή έφαγαν την καρδιά ενός.. βαμπίρ.

Έξι κάτοικοι του χωριού Μαροτινούλ ντε Σους στη νότια Ρουμανία καταδικάστηκαν σε φυλάκιση έξι μηνών ο καθένας, επειδή έφαγαν την καρδιά ενός άντρα που είχε πεθάνει λίγο καιρό πριν, τον οποίο θεωρούσαν βαμπίρ, ανακοίνωσε δικαστική πηγή.

Στα έξι άτομα επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 21 εκατομμυρίων λέι (550 ευρώ) ως αποζημίωση στη χήρα και την κόρη του εκλιπόντος.

Το Φεβρουάριο του 2004 οι έξι χωρικοί ξέθαψαν το πτώμα του Πέτρε Τομά, 76 χρόνων, ο οποίος είχε πεθάνει από καρκίνο, λέγοντας ότι ο νεκρός «είχε γίνει βαμπίρ» και «τους ρουφούσε το αίμα τα βράδια».

Σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες, οι καταδικασθέντες έκαψαν την καρδιά, ανακάτεψαν τις στάχτες με νερό και το ήπιαν. Αμέσως δήλωσαν ότι ανέκτησαν τις δυνάμεις τους και πρόσθεσαν πως το βαμπίρ δεν θα τους στοιχειώνει πια.

Αυτοψία που διενεργήθηκε από ιατροδικαστή στην πόλη Κραϊόβα επιβεβαίωσε πως η καρδιά του νεκρού είχε αφαιρεθεί. Απαντώντας σε ερωτήσεις των αστυνομικών, πολλοί κάτοικοι του χωριού δήλωσαν πως αυτή η τελετή «είναι γνωστή και πραγματοποιείται εδώ και πολύ καιρό» στην περιοχή και έχει αποδειχθεί «αποτελεσματική εναντίων των βαμπίρ».

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013