Η αλήθεια είναι εκεί έξω ~ Ιαπωνικά παρατηρητήρια

Δύο κρατικά ιδρύματα της ιαπωνίας ξεκίνησαν πενθήμερο πρόγραμμα για την αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών μέσω οπτικών τηλεσκοπίων και ραδιοτηλεσκοπίων. όπως αναφέρει την τρίτη το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η έρευνα εστιάζεται στον αστερισμό της ύδρας, στον οποίο ανίχνευσε «ύποπτα» ραδιοσήματα το 1998 ένας αμερικανός αστρονόμος.

Τώρα, το ραδιοτηλεσκόπιο δέκα μέτρων του Αστρογεωδυναμικού Παρατηρητηρίου του Μιζουσάουα, στη βόρεια Ιαπωνία, θα προσπαθήσει να αναζητήσει ραδιοσήματα που υποδηλώνουν την ύπαρξη πολιτισμού.

Παράλληλα, το οπτικό τηλεσκόπιο του Αστρονομικού Παρατηρητηρίου Nisha-Harima, κοντά στο κόμπε, θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει ύποπτες λάμψεις.

Σύμφωνα με τον Μιτσούμι Φουτζισίτα, ο οποίος επιβλέπει τις έρευνες από το Πανεπιστήμιο Κιούσου Τοκάι, στην Ιαπωνία έχουν διεξαχθεί και στο παρελθόν έρευνες για αναζήτηση εξωγήινων, στις οποίες όμως δεν συμμετείχαν κρατικά ιδρύματα.

Το περασμένο Σάββατο η Ιαπωνία εκτόξευσε με επιτυχία έναν πυραυλοφορέα H-2A, περίπου 15 μήνες μετά την ανατίναξη ενός ίδιου δορυφόρου λίγο μετά την εκτόξευση.

Η ιαπωνική διαστημική υπηρεσία JAXA ανακοίνωσε πρόσφαρα ότι εξετάζει το ενδεχόνο έναρξης προγράμματος επανδρωμένων αποστολών με στόχο τη δημιουργία βάσης στη Σελήνη έως το 2025.


alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013