Άγνωστα Κείμενα

Εδώ παραθέτουμε μερικά σπάνια αποσπάσματα από, τον κώδικα του αριστοτέλους, απο τα χειρόγραφα της νεκράς θάλασσας και μιά συνομιλία του ερμή του τρισμέγιστου, με τον ασκληπιό. όλα τα αποσπάσματα είναι σπάνια και θα ήταν καλό να τα σώσετε κάπου για να τα έχετε.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΡΟΣ TON ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΙΜΜΙ


«ΛΕΓΕΙ ΤΟΤΕ Ο ΖΕΥΣ, ΑΓΑΠΗΜΕΝΕ ΜΟΥ ΣΙΜΜΙΑ: ΣΑΣ ΔΟΘΗΚΕ ΜΙΑ ΚΑΘΕΤΟΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΤΕΚΕΣΤΕ ΟΡΘΙΟΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΙΔΕΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΕΙΤΕ ΣΙΩΠΗΡΩΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΦΩΝΗ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ, ΣΤΟΥΣ ΘΕΙΟΥΣ ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ .. ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΛΕΓΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ, ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΙ ΘΕΪΚΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΖΩΤΙΚΗ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ .. ΟΙ ΘΕΪΚΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΚΟΣΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ .. ΤΑ ΦΩΤΟΦΟΡΑ ΤΩΝ ΘΕΩΝ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ ΚΑΙ, ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΠΡΟΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗΣ .. ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ, ΤΟΛΜΩ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΟΚΑΛΥΨΩ, ΕΧΟΥΝ ΔΕΧΘΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΦΩΤΟΦΟΡΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΘΕΪΚΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΒΕΒΑΙΟΣ ΟΤΙ, ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΦΕΡΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΩΣ. ΟΙ ΘΕΪΚΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΜΑΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΑΜΕΡΙΣΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΕ ΑΥΤΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΤΗΝ ΑΡΜΟΖΟΥΣΑ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ .. ΕΓΙΝΕ ΔΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΙΚΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΚΡΙΝΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΗΣ. ΣΤΗΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΟΥΡΑΝΙΑΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ, ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΣΥΓΧΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ ΕΥΤΡΕΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ, ΠΟΤΕ ; ΟΤΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΝΟΙΑ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ΟΤΙ, ΟΙ ΘΕΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΟΛΟΤΕΛΑ ΣΤΟ ΟΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ. ΟΤΑΝ Η ΠΥΛΗ ΑΝΟΙΞΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΘΑ ΒΡΕΙ (Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΔΙΑΝΟΙΑ) ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΟΥΝ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΘΟΥΝ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΠΙΚΑΛΕΣΘΗΚΑΝ. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ !. Η ΑΦΥΠΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΘΕΙ ΑΦΟΥ Ο ΣΙΩΠΗΛΟΣ ΕΠΙΤΗΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ, ΜΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ: «ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΖΩ ΤΟΝ ΠΛΗΣΙΟΝ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΩ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΜΟΥ». ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ, ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΗΤΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΟΦΙΑ, Η ΘΕΛΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΓΑΠΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕ ΕΥΤΥΧΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΪΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ. ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΔΕΝ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΑΛΛΑ ΚΑΤΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΚΟΣΜΙΚΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΑΠΟ ΠΙΟ ΨΗΛΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ..."


ΚΩΔΙΚΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ! ! !


« Κατόπιν ο Ηλιακός Λόγος έλαβε την Κοσμική Μύηση και δικαιωματικά είχε την δύναμη να δημιουργεί. Τότε, ο Ηλιακός Λόγος, απευθύνθηκε στην Πηγή της Δημιουργίας των πάντων και έλαβε την εντολή να δημιουργήσει ένα σύστημα πλανητών καθώς και να κατοικήσει σε αυτούς με συνειδητές υπάρξεις. Ο Ηλιακός Λόγος αμέσως σχεδίασε το μέγεθος των πλανητών, την τοποθεσία τους και τον αριθμό των υπάρξεων που θα ζούσαν σε κάθε έναν από τους πλανήτες .. Ο Ηλιακός Λόγος απεικόνισε στο Νου και στις αισθήσεις του την εικόνα της επερχόμενης δημιουργίας, την οποία δε ζωογόνησε μέσω του διαλογισμού .. Από το κέντρο της καρδιάς του εξέτεινε μία σφαίρα επιρροής, της οποίας τα όρια έγιναν σύνορα του σύμπαντος, μέσα δε στα οποία οι πλανήτες τα άστρα και οτιδήποτε ανήκει στο σύμπαν θα εξελίσσετο .. Ο Ηλιακός Λόγος έδωσε από μέσα του την Κοσμική ουσία, δια μέσω της οποίας οι εργάτες του Θεού έκτισαν τους πλανήτες από τους οποίους προήλθε κάθε μορφή» . . . . . « Οι εργάτες επικαλέσθηκαν τους ηγέτες των δυνάμεων της Φύσης: Την μεγαλόπρεπη Παρθένο, η οποία είναι το πνεύμα της Γης. Τον κραταιό Ποσειδώνα, ο οποίος είναι το πνεύμα του Ύδατος. Τέλος δε, την Σεβαστή Ήρα, η οποία είναι το πνεύμα του Αέρος. Αμέσως, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα με ευγνωμοσύνη προς το Θείον αφού τους παρουσιάσθηκε η ευκαιρία για την συνεισφορά των χαρισμάτων των στοιχείων τους, γη, ύδωρ, αέρας για την ευταξία της μόλις δημιουργούμενης Γης και την εγκατάσταση των μελλοντικών κατοίκων της. Ο δε Ηλιακός Λόγος προμήθευσε το στοιχείο της φωτιάς (ΠΥΡ) και ακολούθησε η επίκληση στο πνεύμα της ’νοιξης, στην Αμαρυλλίδα, ούτως ώστε να θέση τον ρυθμό της ’νοιξης για την άνθιση και την ομορφιά της Φύσης. Με τον τρόπο αυτό ήλθαν διαδοχικοί ρυθμοί άνοιξης για να κάνουν την Γη πιο όμορφη αφού έγιναν οι κρυστάλλινες θάλασσες, οι λίμνες, οι ποταμοί και τα πανέμορφα βουνά που με τις ψηλές κορυφές τους δείχνουν και χαιρετούν το Θείον. Τα πνεύματα της Φύσης άνοιξαν τα φύλλα των δένδρων και των λουλουδιών και τα πνεύματα του Αέρος ενεργούσαν για την αρμονία της Φύσης. ΚΑΤΟΠΙΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΓΗ ΟΙ ΘΕΙΕΣ ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΠΥΡΙΝΕΣ ΥΠΑΡΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ, ΕΠΕΙΤΑ ΟΙ ΕΠΤΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΜΕ ΧΑΡΑ ΑΝΗΓΓΕΙΛΑΝ ΣΤΟΝ ΗΛΙΑΚΟ ΛΟΓΟ ΟΤΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ ΗΤΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ. ».


ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΝΕΚΡΑΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ( α’)


Τίτλος: «Πολέμου μεταξύ των Υιών του Φωτός και των Υιών του σκότους» (κωδικός:1QM): νικούν οι «Υιοί του Φωτός». β’) «Απόκρυφο Ενώχ» (4Q 532) (4QpEn): «Αυτοί ανέβαιναν στον ουρανό κι έρχονταν πάλι». γ’) «Χειρόγραφο του Ναού» (4QMS. t): όπου αναφέρεται περιγραφή ουρανίου άρματος από ζαφείρια, χαλαζία και χρυσό. δ’) «Το χειρόγραφο των Υιών της Αυγής» (4QMS, Apoc.Ma) ή (4Q298): «Να ερευνήσετε το παρελθόν, ούτως ώστε να μάθετε». ε’) «Το κείμενο των Αγγελικών Ευλογιών» (1QNH): «Τα χερουβείμ υμνούν το (θεϊκό άρμα) Μερκαμπά», «οι τροχοί περιστρέφονται», «Ο Θεός κινείται συνεχώς στην δόξα του πανέμορφου ουρανίου Του άρματος». στ’) «Καταστατικό της Κουμρανικής [Εσσαϊκής] Κοινότητος» (στήλη XL, 20): «λαμπιρίζουν τα ουράνια φώτα». ζ’) «Χειρόγραφο του Μελχισεδέκ» (11Qmel): «οι Υιοί του ουρανού . . . οι θεοί της Δικαιοσύνης οι ΕΛ . . . περνούν στους ουρανούς μέσα από την λαμπερή οδό». η’) «Χειρόγραφο των Κρέων» (4Q541 A): «Τα μυστηριώδη πράγματα των ουρανών, Και ιδού ! Είδα τα Ουράνια όντα . . . ». θ’) «Χειρόγραφο της Ελευθερίας» (4QCU) ή (4Q 462): «Οι Υιοί του Φωτός οδηγούν την Μερκαμπά (ουράνιο άρμα) και θα βασιλεύσουν για πάντα».


( TLG: Anthologiae Graecae Appendi, Oracula. 140.1)


« Ερωτώμενος ο Απόλλων από κάποιον Θεόφιλο: Εσύ είσαι θεός ή άλλος ; χρησμοδότησε έτσι αυτός: Βρίσκεται ως φλόγα άπειρος πάνω από τον ουράνιο θόλο. Είναι ανερμήνευτος μεταξύ των μακαρίων, εάν δεν αποφασίσει ο μέγας Πατέρας με την θέλησή του για να γίνει αντιληπτός. Εκεί, ούτε ο αιθέρας φέρει ολόλαμπρα άστρα, ούτε η Σελήνη αιωρείται με την καθαρή της λάμψη. Ο Θεός δεν φανερώνεται σε κάποιον δρόμο, ούτε εξαπλώνομαι εγώ ο ίδιος με ακτίνες όταν βρίσκομαι μαζί με αυτόν, σαν αιθερικός στροβιλισμός. Πλησιάζει, όμως, ο ατελείωτος δρόμος του πυρφόρου Θεού αφού κινείται με δυνατό ήχο περιστροφικώς. Ούτε είναι δυνατό να καεί η καρδιά του ανθρώπου εάν πλησιάσει τον Θεό, αυτόν που είναι πυρ αιθέριον αφού η θεία φλόγα δεν καταστρέφει. Με μία ατελείωτη μελωδία ο αιώνας ανακατεύεται με τους αιώνες από αυτόν τον Θεό. Αυτοφυής, αδίδακτος, δίχως μητέρα, σταθερός. Όνομα που ο ανθρώπινος λόγος δεν μπορεί να πει, στο πυρ κατοικεί. Αυτό είναι ο Θεός και μικρό μέρος του, είμαστε άγγελοι ».


( Ερμής ο Τρισμέγιστος, Συνομιλία με τον Ασκληπιό, Κεφ.13 εδάφιο 4-5. Απευθείας ερμηνεία: )


« Σταμάτησε τα δάκρυά σου Ασκληπιέ. Θα ακούσεις και άλλα στενάχωρα λόγια. Εκείνες τις ημέρες, οι άνθρωποι, δεν θα κοιτούνε τον κόσμο ως αντικείμενο θαυμασμού και θα σταματήσουν να αγαπούν το σύμπαν και να λαμβάνουν τα σημεία των ουρανών. Θα προτιμούν το σκότος από το φως .. οι ευσεβείς θα θεωρούνται άμυαλοι, οι ασεβείς σοφοί, οι κακούργοι καλοί άνθρωποι .. η θρησκεία θα θεωρείται κακό και νέοι νόμοι θα θεσπισθούν από αγνώμονες και αχάριστους ανθρώπους .. Οι θεοί των Ελλήνων, θα επιστρέψουν στον ουρανό και θα συσκεφθούν .. δεν θα αφήσουν μόνα τα Τέκνα τους .. θα επιστρέψουν με δόξα πάλι στην Γη, στα Τέκνα τους .. θα ξανάρθει η ομορφιά στον κόσμο .. ».


( Λόγια του Αναξαγόρα, μέσα στο έργο «Εις Φυσικά» του Συμπλίκιου, παρ.35, εδάφ.3 ). Ερμηνεία:


« Σ'' εκείνους δε που βρίσκονται σε άλλους κόσμους, υπάρχουν πόλεις που κατοικούνται καθώς και καλλιεργημένα χωράφια, όπως και σε εμάς συμβαίνει, έχουν ήλιο και σελήνη και άλλες, όπως και εμείς ακριβώς, η δε γη, η δική τους, δίδει και σε αυτούς πολλά και τα πάντα. »



alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013