Άγιο φως ~ το ζωντανό θαύμα

Αν το μυστήριο του άγιου φωτός άνηκε στην ρωμαιοκαθολική εκκλησία, θα είχε γίνει 100 ταινίες του hollywood και θα ήταν ένα γεγονός ευρύτατα γνωστό στον δυτικό κόσμο. το άγιο φως είναι ένα ζωντανό θαύμα που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο το Μ. Σάββατο. κατά καιρούς επιστήμονες, και ειδικοί ορθολογιστές όλων των ειδών προσπάθησαν να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα του θαύματος, χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι έγιναν ακόμα και από Ισραηλινούς στρατιώτες αλλά ο σφραγισμένος Πανάγιος Τάφος κρύβει το μυστικό του μόνο στους ουρανούς. Κάθε χρόνο τέτοια μέρα ο ελληνορθόδοξος πατριάρχης εισέρχεται στο ιερότερο μέρος του κόσμου με το καντήλι του το οποίο ανάβει όταν αυτός προσεύχεται. Άλλοι μιλούν για μια περίεργη μπλε φλόγα στην αρχή που κατόπιν γίνεται το γνωστό Άγιο Φως που λίγες ώρες αργότερα παίρνουμε οι υπόλοιποι πιστοί στα χέρια μας με ειδικές πτήσεις της Ολυμπιακής. Στην συνέχεια ο Πανάγιος Τάφος ξανασφραγίζεται με κερί για μέχρι του χρόνου που θα επαναληφθεί το θαύμα με μαθηματική ακρίβεια.



Κάποια χρονιά στα παλιά τα χρόνια (που δεν θυμάμαι με ακρίβεια να σας πω την αλήθεια) ο σουλτάνος απαγόρευσε την είσοδο του πατριάρχη στον Πανάγιο Τάφο. Ο πατριάρχης, άρχισε να κλαίει έξω από αυτόν και το θαύμα έγινε έξω, για να συνεχίσει ο πατριάρχης να κλαίει από χαρά αυτήν την φορά, και ο σουλτάνος να γίνεται λίγο καιρό μετά Χριστιανός Ορθόδοξος. Το θαύμα του Αγίου Φωτός είναι το μεγαλύτερο θαύμα επί της γης. Η επιστήμη δεν κατάφερε ποτέ να δώσει μία εξήγηση, γιατί είναι ένα δώρο του Θεού στον άνθρωπο. Δεν έχει καμία σχέση με τον περίφημο χιτώνα του Χριστού και άλλα τέτοια παραμύθια που έχουν πλάσει οι καθολικοί. Είναι το υπέρτατο μυστήριο και το μόνο πράγμα που καταφέρνει να μας δένει με τις μνήμες 2000 και πλέον χρόνων. Ο Τάφος του Σωτήρα μας θα συνεχίσει να φωτίζει τον κόσμο ακόμα κι αν φτάσουμε να κατοικούμε την Σελήνη. Αδιαφορούμε αν θέλουν να αγνοούν σκόπιμα αυτό το θαύμα οι δυτικοί και είμαστε ευτυχισμένοι που έχουμε εμείς αυτό το Θεϊκό πραγματικά προνόμιο.

ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ
Μέσα στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης γονατιστός κάνει αρχιερατική προσευχή διαβάζοντας και ειδικές ευχές παρακαλώντας τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό να στείλει το ''Αγιο Φως του ως δώρο αγιασμού για τους ανθρώπους. Και μέσα στην απόλυτη ησυχία κατά την ώρα που προσεύχεται ο Πατριάρχης ακούγεται ένας συριγμός και σχεδόν ταυτόχρονα γαλαζόλευκες αστραπές του Αγίου Φωτός διαπερνούν από παντού, λες και ανάβουν εκατομμύρια φωτογραφικά φλας και τα κανδήλια ανάβουν μόνα τους. Μέσα στο Πανάγιο Τάφο οι πυρσοί που κρατάει προσευχόμενος ο Πατριάρχης και αυτοί ανάβουν μόνοι τους από το ''Αγιο Φως. Ταυτόχρονα το πλήθος ξεσπάει σε ζητωκραυγές ενώ δάκρυα χαράς και πίστης τρέχουν από τα μάτια του κόσμου.



Το ''Αγιο Φως για μερικά λεπτά της ώρας δεν έχει τις ιδιότητες τις φωτιάς. Αυτό συμβαίνει τα πρώτα λεπτά της ώρας, όταν βγαίνει από τον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης και δίνει το ''Αγιο Φως στους πιστούς. Μπορεί οποιοσδήποτε να αγγίζει την φλόγα 33 κεριών και να μην καίγεται! Μετά από πάροδο 33 λεπτών περίπου η φλόγα είναι κανονική.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013