Το γονίδιο της πίστης

Αν πηγαίνετε στην εκκλησία, αν προσεύχεστε, αν πιστεύετε στο Χριστό, τον Αλλάχ ή το Βούδα, μπορεί να οφείλεται στο DNA σας.

υπάρχει το «θεϊκό γονίδιο» και είναι αυτό που καθορίζει την πίστη μας; . Οι φανατικοί θρησκόληπτοι έχουν γεννηθεί έτσι, σύμφωνα με πρόσφατη επιστημονική έρευνα η οποία συνδέει το επίπεδο της θρησκευτικής αφοσίωσης ενός ατόμου με την ύπαρξη τον επονομαζόμενου «θεϊκού» γονιδίου στο σώμα του.

Τα ευρήματα όμως του δόκτορα Dean Hamer, μοριακού γενετιστή και διευθυντή της μονάδας γονιδιακής δομής και ελέγχου του Εθνικού Καρκινολογικού Ινστιτούτου των Η.Π.Α – ο οποίος υποστηρίζει επίσης ότι το συγκεκριμένο γονίδιο μπορεί να έφερε και ο Βούδας, ο Μωάμεθ και ο Χριστός- δέχθηκαν σκληρή κριτική από τους εκπροσώπους της εκκλησίας.

Είπαν πως η άποψη ότι κάποια άτομα έχουν μια προδιάθεση στην πίστη δεν είναι επιτυχής

Ο Dr Hamer, ο οποίος δημιούργησε έριδες όταν το 1993 υποστήριξε ότι βρήκε τη γονιδιακή ακολουθία που συνδέεται με την ανδρική ομοφυλοφιλία, πιστεύει πως η παρουσία του γονιδίου VMAT2, ορισμένο ως το θεϊκό» γονίδιο, εξηγεί το γιατί μερικά άτομα είναι θρησκευτικά επιρρεπή ενώ άλλα δεν δείχνουν κανένα ενδιαφέρον σε τέτοια ζητήματα.

Η εν λόγω έρευνα υποστηρίζει ακόμα ότι η ανατροφή του ατόμου σε ένα θρησκευτικό περιβάλλον δεν επηρεάζει σημαντικά την πίστη του ατόμου αυτού.

Ο Βούδας, ο Μωάμεθ και ο Χριστός μοιράζονταν μια σειρά μυστικών εμπειριών ή αλλαγών στη συνείδηση, επομένως είναι πιθανό να έφεραν και οι τρεις το εν λόγω γονίδιο.

Αυτό σημαίνει ότι η τάση προς τον πνευματισμό και τη θρησκεία είναι μέρος της γενετικής μας δομής.

Κι αυτό δεν είναι κάτι αυστηρά κληρονομικό, που μεταφέρεται από τους γονείς στα παιδιά.

Θα μπορούσε να «πηδάει» μια γενιά – όπως και η νοημοσύνη."

Διαφορετικη ειναι ομως η σταση της Εκκλησιας μαυτην την αποψη.

Ο διευθύνων σύμβουλος του προγράμματος της εκκλησίας της Σκοτίας για την κοινωνία, τη θρησκεία και την τεχνολογία, δόκτορας Donald Bruce, ανέφερε μόλις χθες ότι ο ίδιος ο Hamer παραδέχθηκε μπροστά του στο συνέδριο που έγινε το Φεβρουάριο του 2003 στην Καλιφόρνια με τίτλο «Το μέλλον της ζωής», ότι ο όρος «θεϊκό γονίδιο» είναι κυρίως ένα διαφημιστικό τρικ
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013