Τρομακτικό πηγάδι απολιθώνει ότι αγγίξει το νερό του


Ένα διαφορετικό πηγάδι βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νιντ στο Βόρειο Γιορκσάιρ και για αιώνες προκαλούσε τρόμο στους ντόπιους, αφού πετρώνει οτιδήποτε αγγίξουν τα νερά του.
Ο λόγος για το Petrifying Well που οι ντόπιοι πίστευαν ότι είναι καταραμένο από το διάβολο, αφού εκτός από την παράξενη ιδιότητα του να πετρώνει ότι πέσει μέσα του, η μία πλευρά του μοιάζει με κρανίο.

Λίγοι τολμηροί πλησίαζαν και πετούσαν αντικείμενα δίπλα στο νερό τα οποία μετατρέπονταν σε απολιθώματα μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Μερικά από αυτά τα λείψανα υπάρχουν ακόμα και σήμερα, από ένα βικτοριανό καπέλο μέχρι την κάπα μιας κυρίας από το 1800. Πιο πρόσφατα, οι άνθρωποι έχουν αφήσει αρκουδάκια, τσαγιέρες ακόμα και ένα ποδήλατο, με παρόμοια αποτελέσματα.

Την απάντηση στο μυστήριο του σατανικού πηγαδιού έδωσαν τελικά οι επιστήμονες που πήραν δείγματα νερού και διαπίστωσαν ότι περιέχει υψηλά ποσοστά ασβεστίτη, ενός ορυκτού που σχηματίζει ένα επίχρισμα γύρω από τα αντικείμενα και με την παρατεταμένη έκθεση, γίνεται σκληρότερο και λειτουργεί όπως οι σταλακτίτες και οι σταλαγμίτες αλλά με πολύ ταχύτερους ρυθμούς.

petrifyingwell1
petrifyingwell2
petrifyingwell3
petrifyingwell4petrifyingwell6
Πηγή 

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013