Έχετε φύλακα άγγελο;

Όταν ήμουν 8 μηνών έγκυος στην κόρη μου, ήμουν πάρα πολύ κουρασμένη κι απογοητευμένη από τον δίχρονο γιο μου. Η συμπεριφορά του ήταν διαφορετική από αυτή των υπολοίπων παιδιών. Αργότερα, στα 4 του χρόνια, διαγνώστηκε ότι έπασχε από A.D.H.D. που εκδηλωνόταν με εξασθένιση του νευρικού συστήματος κι επιθετική συμπεριφορά. Πριν από αυτό όμως δεν ήξερα τι συνέβαινε μ' εκείνον. 

Ήμουν τόσο φοβισμένη για το ότι θα μπορούσε και το άλλο μου παιδί να έχει παρόμοιο πρόβλημα. Ένιωθα κουρασμένη επειδή ο γιος μου δεν κοιμόταν σχεδόν ποτέ τα βράδια κι είχα έναν σύζυγο στον οποίον δε μπορούσα να βασιστώ. Ένιωθα αποτυχημένη.
Στις 7 περίπου το πρωί .....
...άκουσα ένα χτύπημα στην πόρτα παρόλο που ήταν πολύ νωρίς για κάποια επίσκεψη. Σηκώθηκα, αλλά ή πόρτα ήταν ήδη ανοιχτή. Τρομοκρατήθηκα επειδή οι μόνοι άνθρωποι που είχαν κλειδί ήταν δύο ο τότε σύζυγος μου κι ο σπιτονοικοκύρης. Ο σύζυγος μου όμως δούλευε κι ο σπιτονοικοκύρης μας δεν θα τολμούσε να κάνει κάτι τέτοιο.Ποιόν αντίκρισα όμως; Τον παππού μου, που ανέβαινε τις σκάλες χαμογελώντας και τότε ούρλιαξα από χαρά. Τον ρώτησα πως το έκανε αυτό, ποιος τον έφερε και γιατί δεν τηλεφώνησε. Τα πιο πρόσφατα νέα που είχα για εκείνον ήταν πριν από μερικές μέρες που έμαθα πως ήταν άρρωστος στο κρεβάτι. Μου απάντησε πως ήρθε να με δει για λίγο, κάτι το οποίο με αναστάτωσε.Με ρώτησε: «που είναι ο γιος σου;» Του απάντησα πως επιτέλους κοιμόταν και πως ένιωθα πολύ μόνη, απογοητευμένη σα μητέρα και φοβισμένη. Με διέκοψε αγκαλιάζοντας με και μου είπε να κάνω έναν καφέ. «Τώρα είναι ώρα να φύγω. Ήρθα μόνο για να δώσω την ευχή μου στο γιο σου», μου είπε. Όταν ξάπλωσα πάλι, με σκέπασε και με κοίταξε με πολλή αγάπη, λέγοντας μου: «Αγκάλιασε με! Θα γεννήσεις μια κόρη και θα είστε καλά κι οι δυο σας». Χαμογέλασα και μου είπε ξανά να τον αγκαλιάσω και πως με αγαπάει πολύ. Όταν το έκανα όμως, κατάλαβα πως αγκάλιασα το κενό! Δεν ήταν κανείς μαζί μου. Η πρώτη μου σκέψη ήταν πως ο παππούς μου πέθανε και τηλεφώνησα στην γιαγιά μου. Της είπα κλαίγοντας τι συνέβη αλλά εκείνη επέμεινε πως ο παππούς μου ζούσε κι ήταν καλά. Όταν της ζήτησα να πάει να κοιτάξει μου τον έδωσε στο τηλέφωνο.Ποιος με επισκέφθηκε όμως εκείνο το πρωί; Γιατί έμοιαζε στον παππού μου;"Πάρα πολλά βιβλία και διάφορες ιστοσελίδες που έχουν ως κύριο θέμα τους αγγέλους βρίθουν από διηγήσεις όπως η παραπάνω, καθώς κι από κάποιες πιο απίστευτες ακόμα.
  • Υπάρχουν οι φύλακες άγγελοι;
  • Έρχονται κάποιες φορές για να βοηθήσουν και να παρηγορήσουν τους ανθρώπους που βρίσκονται σε κάποια ανάγκη;
  • Γιατί εμφανίζονται και βοηθούν κάποιους ανθρώπους μόνο κι όχι κάποιους άλλους;
  • Εσείς έχετε κάποιον φύλακα άγγελο;
  • Αν ναι, πως μπορείτε να τον ανακαλύψετε και πως επικοινωνείτε μαζί του;

Μια πρόσφατη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Time αποκάλυψε πως το 69% των Αμερικανών πιστεύουν στους αγγέλους και το 40% απ' αυτούς πιστεύουν πως έχουν έναν προσωπικό φύλακα άγγελο. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για την ύπαρξη των αγγέλων.

 Η μόνη «απόδειξη» που έχουμε για την ύπαρξη τους είναι η μακρά θρησκευτική παράδοση, περιστατικά από την Βίβλο κι οι πολλές διηγήσεις όπως η παραπάνω από ανθρώπους οι οποίοι πιστεύουν πως αυτά τα πνευματικά όντα έχουν επηρεάσει τις ζωές τους. Εν κατακλείδι, οι άγγελοι είναι τις πιο πολλές φορές ένα θέμα πίστης και πολλοί πιστοί έχουν εκφράσει τις απόψεις τους για το ποιος μπορεί να είναι ο ρόλος του φύλακα αγγέλου στην ζωή κάποιου ανθρώπου καθώς και πως μπορεί κάποιος να τους προσεγγίσει για να ζητήσει βοήθεια.


Τι είναι οι Φύλακες Άγγελοι;


Οι φύλακες άγγελοι θεωρούνται πως είναι κάποια πνευματικά όντα τα οποία έχουν αναλάβει να βοηθούν τους ανθρώπους στη Γη με διάφορους τρόπους. Το κατά πόσο υπάρχει ένας φύλακας άγγελος για έναν άνθρωπο, ένας άγγελος για πολλούς ανθρώπους, ή πολλοί άγγελοι για έναν άνθρωπο, μας είναι άγνωστο. Όμως είτε πιστεύετε ή όχι σ' αυτούς, είτε θέλετε έναν ή όχι, οι πιστοί επιμένουν πως έχετε ήδη ένα φύλακα άγγελο.Ποια είναι η εντεταλμένη αποστολή τους; Σύμφωνα με τους «Υποστηρικτές του Αγγελικού Είδους» (τώρα εκλιπόντες), έχουν αναχαιτίσει πολλές κρίσιμες περιστάσεις στην ζωή μας και βοηθούν όποτε μπορούν για να κάνουν την ζωή μας να κυλήσει πιο ήρεμα. 

Μερικές φορές αυτό γίνεται είτε με το να εμπνέουν κάποιον ωθώντας τον σε δράση, είτε με το να μας δανείζουν κάποια υπερανθρώπινη δύναμη, όπως συνέβη στην περίπτωση μιας γυναίκας που κατάφερε να σηκώσει ένα ολόκληρο αυτοκίνητο για να απεγκλωβίσει τον γιο της. Έχουμε ακούσει επίσης για ένα φορτηγό που ήταν εκτός ελέγχου με έναν αναίσθητο οδηγό στο τιμόνι το οποίο άλλαξε κατεύθυνση την τελευταία στιγμή, αποφεύγοντας έτσι να πέσει σε μια στάση λεωφορείου που ήταν κατάμεστη από κόσμο. 

Στην πραγματικότητα υπάρχουν πολλά τέτοια περιστατικά που αποδίδονται στην τύχη, σε κάποια σύμπτωση ή ακόμα και σε θαύμα, τα οποία όμως έχουν μοιάζουν σα να έχουν δεχτεί μία «χείρα βοηθείας».Οπότε γιατί οι άγγελοι δεν έρχονται για να συνδράμουν τους ανθρώπους όποτε τους ζητείται; Μερικές φορές αναφέρεται ότι οι άγγελοι πρέπει να μένουν στο προσκήνιο και να παρέχουν μόνο υποστήριξη και αγάπη, όσο εμείς κάνουμε πράγματα για τους εαυτούς μας. Αυτό συμβαίνει όταν νιώθουμε μόνοι τη νύχτα πριν ξημερώσει.


Πως γνωρίζουμε ότι οι Άγγελοι υπάρχουν;


Ακόμη κι εκείνοι οι οποίοι πιστεύουν στην ύπαρξη των αγγέλων παραδέχονται πως οι άγγελοι σπάνια εμφανίζονται ως φυσικές υποστάσεις. Παρόλα αυτά, αναφέρουν πως υπάρχουν άλλοι τρόποι ώστε οι φύλακες άγγελοι να κάνουν γνωστή την παρουσία τους.Μερικοί άνθρωποι λένε πως ακούν αγγελικούς ήχους οι οποίοι δε μπορούν να αποδοθούν με μια ανθρώπινη περιγραφή, σύμφωνα με το άρθρο «Άγγελοι» στο περιοδικό Future365.

 Άλλοι έχουν την αίσθηση μιας ξαφνικής ζεστασιάς ή άνεσης ή - σε μερικές περιπτώσεις ακόμα λύπης και θλίψης, ενώ μερικοί ακούν έναν ξαφνικό ήχο από φτερά που ανοιγοκλείνουν απαλά γύρω τους. Ορισμένες φορές η αγγελική ενέργεια μπορεί να γίνεται αισθητή εντελώς διαφορετικά, σαν ένα αναπάντεχο κύμα αέρος που δημιουργείται από το πέρασμα ενός αγγέλου σε «ώρα αποστολής» με την ταχύτητα του φωτός. Αυτό συμβαίνει συνήθως σε στιγμές μιας επικείμενης καταστροφής. Άλλες φορές πάλι, νοείται απλά από τον άνθρωπο ως μια ανεξήγητη παρουσία.


Πως να επικοινωνήσετε με τον Φύλακα Άγγελος σας


Ο Robert Graham, στο άρθρο του «Οι Άγγελοι μιλάνε: Εσείς ακούτε;» αναφέρει πως όλοι μας έχουμε έναν φύλακα άγγελο που επιθυμεί να επικοινωνήσει μαζί μας, τις περισσότερες φορές όμως είμαστε πολύ απασχολημένοι για να τους ακούσουμε Αν είμαστε προσεκτικοί όπως λέει, και πρόθυμοι να παραμείνουμε ανοιχτοί σε αυτήν την επικοινωνία, θα λάβουμε ξεκάθαρα μηνύματα που θα μας βοηθήσουν στην καθημερινή μας ζωή.


«Αν θέλετε ένα ξεκάθαρο κι ακριβές μήνυμα από τον άγγελο σας», λέει ο Graham, «πρέπει να θέσετε μια ευθεία ερώτηση. Πρέπει να ρωτήσετε δυνατά. Οι ξεκάθαρες κι ακριβείς ερωτήσεις θα φέρουν ξεκάθαρες κι ακριβείς απαντήσεις. Αυτές θα είναι πάντοτε απτές και συγκεκριμένες, κάτι στο οποίο θα μπορείτε να βασιστείτε. Όταν κάνετε μια επιπόλαια ερώτηση θα λάβετε μια χαζή απάντηση. Το σύμπαν θα ανταποκριθεί στο δικό σας επίπεδο αγνότητας».Οι άγγελοι είναι πάντοτε πρόθυμοι να μας βοηθήσουν, σύμφωνα με τη Doreen Virtue στο άρθρο της «Καλώντας όλους τους Αγγέλους» που δημοσιεύτηκε στο beliefnet, όμως θα πρέπει να είμαστε κι εμείς πρόθυμοι να δεχθούμε την βοήθεια από την στιγμή που έχουμε ελεύθερη βούληση. 

Η Virtue αναφέρει: «Για να ζητήσεις κάποια αγγελική βοήθεια δεν είναι απαραίτητο να έχεις κάνει μια τελετή επίκλησης». Οι μέθοδοι που προτείνει είναι πιθανότατα πιο βολικοί αλλά και πιο οικείοι στους περισσότερους ανθρώπους, όπως:


1. Να γράψετε ένα γράμμα στον φύλακα άγγελο σας αναφέροντας καθαρά το πρόβλημα σας και την ανάγκη σας.2. Σχηματίστε μια νοερή εικόνα «βλέποντας» δηλαδή τον φύλακα άγγελο σας γύρω σας με τα μάτια της ψυχής σας.3. Kαλέστε τους πνευματικά σκεφθείτε πως κάνετε την έκκληση σας προς τον άγγελο4. Mιλήστε δυνατά, ορίστε το πρόβλημα σας λεκτικά


Το άρθρο «Συνδεθείτε με τον Άγγελο σας» προτείνει ακόμη έναν τρόπο: τον διαλογισμό. «Νιώστε άνετα, όντας καθισμένος κάτω ή ξαπλωμένος. Αποκτήστε επίγνωση της αναπνοής σας. Αφήστε το σώμα σας χαλαρό, αδειάστε το μυαλό σας αφήνοντας του τέτοιο χώρο σαν να ήταν ολόκληρο το σύμπαν μέσα σας. Τώρα απλά υπάρχετε, δεν κάνετε κάτι. Επικοινωνήστε με τον άγγελο με τον οποίο θέλετε να συνδεθείτε. 

Περιμένετε γαλήνιοι κι έχοντας συνείδηση του τι συμβαίνει. Μπορεί να μην σας φανεί αρκετό αυτό στην αρχή. Να είστε υπομονετικοί καθώς κάποιες ανεπαίσθητες αλλαγές θα συμβούν, όπως το να δείτε κάποιο φως, χρώματα ή μορφές. Μπορεί να αισθανθείτε μια παρουσία και να νιώσετε ένα ρίγος. Ίσως νιώσετε μια συγκίνηση και θα γεμίσετε με αγάπη».Είναι όλο αυτό μια απερισκεψία που πηγάζει από την δεισιδαιμονία; Μήπως η ιδέα του φύλακα αγγέλου είναι ένα ανθρώπινο επινόημα, σχεδιασμένο έτσι ώστε να βοηθάει τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα; Ή είναι υπαρκτά όντα; Το όλο θέμα δε μπορεί ούτε να αποδειχθεί ούτε να απορριφθεί οριστικά. Ίσως η προσωπική σας πίστη ή εμπειρία να είναι αυτό που ορίζει την αλήθεια για εσάς.

 

Πηγή

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013