Πόσο ζυγίζει η ανθρώπινη ζωή

Σύμφωνα με την κινηματογραφική ταινία 21 γραμμάρια,το βάρος που χάνουμε τη στιγμή τού θανάτου μας,τη στιγμή που εγκαταλείπει η ψυχή το σώμα μας,είναι ακριβώς 21 γραμμάρια,το βάρος μιάς μικρής σοκολάτας.πού βασίζεται όμως αυτή η άποψη;.


το 1907 σε ένα ιατρικό περιοδικό ο γιατρός ντάνκαν μακντούγκαλ απο την μασαχουσέτη δημοσίευσε ένα άρθρο όπου αξίωνε οτι η ψυχή έχει υπόσταση και μάλιστα μετρήσιμη μάζα.για να αποδείξει τον ισχύρισμο του,ο δρ. μακντούγκαλ έκανε κάτι που στίς μέρες μας θα θεωρούταν αδιανόητο.


τοποθέτησε έξι ετοιμοθάνατους ασθενείς σε ειδικά σχεδιασμένα κρεβάτια τοποθετημένα επάνω σε ζυγαριές ακριβείας και τούς ζύγισε ενώ ζούσαν τις τελευταίες ώρες τους.το πρώτο άτομο πέθαινε απο φυματίωση.έπειτα απο 3 ώρες και σαράντα λεπτά ο ασθενής εξέπνευσε και ακριβώς τη στιγμή του θανάτου του η ζυγαριά μετακινήθηκε,η απώλεια βάρους υπολογίστηκε στα 21,262142347500003 γραμμάρια


ο δρ. μακντούγκαλ ισχυρίστηκε ότι δεν θα μπορούσε να είναι ο αέρας που έφυγε απο πνευμόνια.επειδή και αυτός και ο βοηθός του κάθισαν πάνω στο κρεβάτι,εισέπνευσαν και εξέπνευσαν με δήναμη,άλλα δεν είδαν καμμία αλλαγή στη ζυγαριά.επίσης οτι δεν ήταν απώλεια υγρασίας,γιατί την είχε υπολογίσει:ο ασθενής δέν είχε κένωση και ένα-δύο γραμμάρια ούρων που απέβαλε έμειναν επάνω στο κρεβάτι.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013