Ο θρύλος της Bloody Mary (Ματωμένη Μαρία)


Πολλοί άνθρωποι σε διάφορες γειτονιές της υφηλίου, έχουν παίξει την “Ματωμένη Μαρία”, ένα διάσημο παιδικό παιχνίδι, καθώς επίσης κι ένα τεστ αντοχής και κουράγιου. Το παιχνίδι επιτάσσει να κλειδώσεις τον εαυτό σου σε ένα σκοτεινό μπάνιο χωρίς να κρατάς τίποτα, παρά μόνο ένα κερί, να καθίσεις μπροστά σε έναν καθρέπτη και φωνάζοντας “Ματωμένη Μαρία” τρεις φορές. Σε μια άλλη έκδοση ο δοκιμαζόμενος πρέπει να φωνάξει “Πιστεύω στην Mary Worth”. Αυτο το τελετουργικό αποσκοπεί στο να καλέσουμε την εκδικητική μάγισσα Mary Worth, η οποία εν συνεχεία θα ξεριζώσει τα μάτια αυτουνού που την κάλεσε και θα γρατζουνίσει το πρόσωπό του.


Δεν είναι εξακριβωμένο από που προέρχεται ο θρύλος, αλλά μια πιθανότητα είναι μία μάγισσα ονόματι Mary Worth η οποία, σύμφωνα με μια τοπική παράδοση, ζούσε στον παλιό σιδηρόδρομο του Σικάγο κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Πολέμου. Λέγεται ότι συνήθισε να απαγάγει δούλους που είχαν τραπεί σε φυγή και τους κρατούσε αλυσοδεμένους στην αποθήκη της κάνοντάς τους ένα σωρό δεινά, εξαιτίας των σκοτεινών ιεροτελεστιών της.


Τελικά οι ντόπιοι με τον καιρό, γίνανε αρκετά έξαλλοι, ούτως ώστε να πάρουνε τον νόμο στα χέρια τους και κάψανε την Worth στην πυρά. Ο θρύλος λέει ότι το πτώμα της θάφτηκε στο νεκροταφείο St. Patrick.  Υπήρχαν αμφιβολίες εάν η πασίγνωστη μάγισσα είχε αναπαυτεί εν ειρήνη σε ένα χριστιανικό νεκροταφείο. 


Αντίθετα, είχε θαφτεί στην φάρμα της όπως διαπίστωσε ένα ζευγάρι, με τραγικό τρόπο.

Πολλές δεκαετίες αργότερα από την εκτέλεση της Mary Worth, ένας αγρότης και η γυναίκα του χτίσανε το σπίτι τους στα θεμέλια της φάρμας όπου η Worth εξασκούσε της Μαύρες Τελετουργίες της. Προφανώς ο αγρότης δεν φοβόταν από τους παλιούς θρύλους, και αποφάσισε να μετατρέψει την παλιά φάρμα, σε μια καλλιέργια βρώμης.


Κατά την διάρκεια των εργασιών του, βρήκε μια τετράγωνη πέτρα, και την μετακίνησε στην πόρτα του σπιτιού του, νομίζοντας ότι είναι ιδανική για πλατύσκαλο. Αυτό αποδείχθηκε ότι ήταν μέγα λάθος. Βίαια και συχνά επικίνδυνα γεγονότα άρχισαν να μαστίζουν το ζευγάρι, με την γυναίκα να βρίσκεται ξαφνικά κλειδωμένη στην αποθήκη ή ακόμη και πιάτα να σπάνε στο πάτωμα μόνα τους.


Καθώς οι παραφυσικές ενέργειες γινόντουσαν όλο και πιο δυσχερείς, ο αγρότης άρχισε να αναρωτιέται μήπως καταλάθος είχε λεηλατήσει τον πραγματικό τάφο της Mary Worth. Επιχείρησε να επιστρέψει την πέτρα στην αρχική της τοποθεσία, σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στα παραφυσικά φαινόμενα, αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να βρει το ακριβές σημείο. Μετά από αρκετά χρόνια βασανιστηρίων και έντονης παραφυσικής δραστηριότητας το σπίτι τελικά κάηκε μέχρι τελικής το 1986, δήθεν από εμπρησμό.

Αργότερα επιχειρήθηκαν στην γύρω περιοχή, πολλές τοπικές καλλιέργιες χωραφιών. Ένας εργολάβος επιχείρησε και σήκωσε κάποια σπίτια, αλλά αυτό που είναι κοντά στην φάρμα της Ματωμένης Μαρίας, κάηκε δύο και τρεις φορές από τότε.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013