Οι τρελοί και τα χρονοτούνελ της Οίτης

 
Μια ομάδα νεαρών από τη λαμία, ξεκίνησε για τις βουνοπλαγιές και τις κορυφές της οίτης για να ανακαλύψουν εισόδους στην κούφια γη, από τις οποίες σύμφωνα με πολλά στοιχεία των υποχθόνιων μελετητών κυριολεκτικά βρίθει το παράξενο αυτό βουνό, που οι τοπικοί θρύλοι το ονομάζουν «το τομάρι της αρκούδας». Η «Αρκούδα» φαίνεται ότι δεν ήθελε να τους αποκαλύψει τα μυστικά της, που τα κρύβει ζηλοφθόνα μέσα στο «τομάρι» της, και παγίδευσε έναν από αυτούς στις στοές ενός εγκαταλελειμμένου μεταλλείου που συνδέεται με δίκτυο ανεξερεύνητων φυσικών στοών, πάνω από το χωριό κομποτάδες.

Οι σύντροφοί του τον έχασαν για δέκα ολόκληρες ώρες, χρονικό διάστημα ικανό για να αναστατώσει όλους τους γνωστούς τους που έσπευσαν για βοήθεια (αφού δεν μπορούσαν να κινητοποιήσουν τις αρχές και να τους πουν ότι έψαχναν για … δέρος), προσπαθώντας να ανακαλύψουν το χαμένο φίλο στον ανεξερεύνητο λαβύρινθο που τον κατάπιε χωρίς μίτο της αριάδνης.

Τελικά ο φίλος βρέθηκε, μόνο που αυτοί τον έψαχναν για δέκα ώρες, ενώ αυτό υποστηρίζει ότι δεν είχε χαθεί πάνω από μια ώρα! Ως απόδειξη για αυτό παρουσίασε το γεγονός ότι η μπαταρία του φακού του δεν είχε εξαντληθεί και ότι το δικό του ρολόι πήγαινε εννιά ώρες πίσω! Σύμφωνα με τους νεαρούς, ο χαμένος φίλος τους αντιμετώπισε μια «κρίση τρέλας», βλέποντας παντού ολόγυρά τους μικρά ανθρωπάκια που αυτοί δεν έβλεπαν.

Έντρομοι οι νεαροί απομακρύνθηκαν αμέσως από το λαβύρινθο κι άρχισαν να αναζητούν τη βοήθεια των «ειδικών». Το μόνο που κατάφεραν να μάθουν από τους «ειδικούς» ήταν ότι το χωριό κομποτάδες έχει τα περισσότερα κρούσματα ψυχασθενειών στην ελλάδα. (42% των κατοίκων, σύμφωνα με στατιστικές). Ίσως η Αρκούδα να είναι λίγο τρελή και το Τομάρι της να ταξιδεύει στο χρόνο…

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013