Αντιβαρύτητα στην πρώτη Σερρών


Αντιβαρύτητα στην πρώτη σερρών Επιστημονικό παράδοξο ή οφθαλμαπάτη είναι αυτό που συμβαίνει σε έναν δρόμο της πρώτης Σερρών, όπου τα αυτοκίνητα κινούνται αντικανονικά;Αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας, τα αυτοκίνητα, με σβησμένες τις μηχανές τους, αντί να κατηφορίζουν, τραβούν αντίθετα την ανηφόρα!

 Ως πιθανή εξήγηση του φαινομένου αναφέρεται από ορισμένους το έντονο μαγνητικό πεδίο της περιοχής. Όμως μια ομάδα φυσικών του σερραϊκού παραρτήματος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, αφού μελέτησε το φαινόμενο, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για οφθαλμαπάτη. Διαφορετική γνώμη έχει ο συγγραφέας του βιβλίου οι βραχογραφίες του παγγαίου αποκαλύπτουν, Γιώργος Βογιατζής, που κατατάσσει το φαινόμενο στις περιπτώσεις αρνητικής βαρύτητας, γνωστής και ως φαινόμενο της Πεντέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το φαινόμενο αυτό σχετίζεται με τις βραχογραφίες του Παγγαίου, που απεικονίζουν διαστημικά οχήματα και αρχαίους αστροναύτες: «το φαινόμενο της αρνητικής βαρύτητας υπάρχει τρία χιλιόμετρα ανατολικά του μαντείου, στους πρόποδες του Παγγαίου. Και συγκεκριμένα είναι η ασφαλτοστρωμένη οδός που ανεβαίνει από το χωριό Πρώτη στο μοναστήρι της Ανάληψης (σύμπτωση;) και στο σημείο που υπάρχει ένα παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία… Τα σημεία αυτά, όπου υπάρχουν, εξουδετερώνουν κατά κάποιο τρόπο τη δύναμη της βαρύτητας. Σ’ αυτό το σημείο είναι εύκολο ένα διαστημικό όχημα να ξεφύγει από τη βαρύτητα της γης και να πετάξει προς το διάστημα. Δηλαδή, αν που σε άλλο σημείο της γης χρειάζονται τόνοι καυσίμων και τεράστια έκλυση ενέργειας για να υπερνικηθεί η δύναμη της βαρύτητας, στα σημείο της αρνητικής βαρύτητας χρειάζονται υποπολλαπλάσια ποσά αυτών των μεγεθών».

Πάντως, ύστερα από επιτόπια έρευνα η Επιτροπή Φυσικών αποφάνθηκε ότι επρόκειτο για οφθαλμαπάτη. Και αυτό, γιατί το φαινόμενο δεν εμφανίζεται σ’ ολόκληρο το δρόμο, αλλά σ’ ένα επίμαχο τμήμα του μήκους 7 – 8 μέτρων, που έχει κατηφορική κλίση, αντίθετα με το υπόλοιπο τρμήμα που έχει ανηφορική κλίση. Επίσης, μετρήσεις του μαγνητικού πεδίου της περιοχής δεν έδειξαν καμία ανωμαλία. Ακόμη, πάντως, κι αν πρόκειται για οφθαλμαπάτη, είναι ένα ασυνήθιστο φαινόμενο, που αξίζει κάποιος να το δει από κοντά.
alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013