Εξωγήινα αντικείμενα στο ηλιακό σύστημα


 

Στα τέλη του 1991 ένα παράξενο αντικείμενο πλησίασε και πέρασε σε αποσταση απο την γη, προκαλώντας την έκπληξη, και κάποια ανησυχία, μεταξύ των αστρονόμων πρίν εξαφανίσθει πίσω στα βάθη του διαστήματος.
το αντικείμενο καταχωρήθηκε ως “1991 VG, ” και ως αυτήν την ημέρα παραμένει ένα μυστήριο.

Το αντικειμενο αυτο περασε σις 6 Νοεμβριου του 1991, σε μια αποσταση 2.046.000 μιλιων μακριά απο τη γή, και θεωρηθηκε ως ενα 'γρηγορο ' αστεροειδες αντικειμενο. Η πληρεστερη ομως παρατηρηση κατεληξε, οτι το αντικειμενο αυτο δεν ηταν κανενας αστεροειδης. Αλλα ενα τεχνητό αντικειμενο, μαλλον 'τεχνητος ' δορυφορος. Η λαμπροτητα του αντικειμενου, ενισχυθηκε αφυσικα, αρκετες φορες. Στην αρχη υπεθεσαν πως ηταν καποιος επιταχυντης των πυραλων ΚΡΟΝΟΣ, που ειχαν χρησιμοποιειθει στις δεκαετιες 60 και 70.

Το μυστήριο αυτό αντικείμενο ήρθε πιό κοντά στη γη στις 5 Δεκεμβρίου ..1991, όταν και πέρασε 51.000 μίλια πέρα από την τροχιά του φεγγαριού, ή μια απόσταση από τη γη περίπου 288.300 μιλίων. Οι αστρονομοι προτειναν μια διάμετρο από 33 έως 62 πόδια. Πράγματι, το αντικείμενο ήταν αρκετά μικρό, ικανο να παρατηρηθει απο ενα τηλεσκοπιο διαμετρου 2, 9 ποδιων.


Τέσσερις μήνες αργότερα, στις 27 Απριλίου ..1992, τώρα μακρυά από τη γη αλλά μετά από μια πορεία γύρω από τον ήλιο που ήταν εντυπωσιακά παρόμοια με της γήινης τροχιά, το 1991 VG ανιχνεύθηκε πάλι από τους αστρονόμους. 


Επρόκειτο να είναι η τελευταία αναφερόμενη αναγνώριση του αντικειμένου προτού να εξαφανιστεί από την επίγεια οπτική σειρά. Τεσσερα χρονια αργοτερα, και ενω το περιστατικο ειχε ξεχαστει, ερχεται η ερευνα μιας ομαδος αστρονομων, να ισχυριστει πως το αντικειμενο αυτο, ηταν ενας εξωγηινος δορυφορος, παρατηρησης της γης.

Τρεις εκδοχες λοιπον.
Ηταν ενας αστεροειδες;
Ηταν ενα 'απομειναρι ' απο καποια παληα διαστημικη πτηση;
Ηταν ενας εξωγηινης προελευσης δορυφορος;
Οι ερευνες της ασυνηθιστης συμπεριφορας του, οδηγουν στην τριτη εκδοχη.
Ομως το περιστατικο αυτο δεν ειναι το μοναδικο.
29 Σεπτεμβρίου ..2000.
Ενα νεο μυστηριωδες αντικειμενο, εμφανιζεται στο ματι των τηλεσκοπιων.
Το SG344.
Ετσι καταχωρηθηκε απο την ΝΑSA.
Αστεροειδης, η καποιο νεο εξωγηινο κατασκευασμα;
μυστηριο...

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013