Παυσίπονο από κόμπρα

Το δηλητήριο από τη βασιλική κόμπρα μπορεί να αξιοποιηθεί ως ένα νέο παυσίπονο χιλιάδες φορές πιο αποτελεσματικό από τη μορφίνη και χωρίς να περικλείει τους κινδύνους του εθισμού.
Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές της εταιρίας βιοϊατρικών προϊόντων Pro-Therapeutics που εδρεύει στη Σιγκαπούρη, το φάρμακο μπορεί να διατεθεί σύντομα στην αγορά και έχει ήδη διαμορφωθεί πειραματικό πρόγραμμα για τη δοκιμή του στον άνθρωπο μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

'Το φάρμακο αυτό υπόσχεται μια νέα θεραπευτική μέθοδο για τη διαχείριση του πόνου', αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου Οικονομικής Ανάπτυξης (EDB) που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση The Business Times.

Το φάρμακο θα λαμβάνεται από το στόμα, χωρίς να αποκλείεται και η ενέσιμη μορφή του, αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρίας, η οποία με τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα θα αναδομεί βιολογικά τις πρωτεΐνες από το δηλητήριο της κόμπρας για να αναπαραγάγει το παυσίπονο.

Η εταιρία που έχει δημιουργηθεί από τη συνεργασία της Ένωσης Επιστημών, του Τεχνολογικού και Ερευνητικού Ινστιτούτου και του Εθνικού Πανεπιστημίου της Σιγκαπούρης ειδικεύεται στην ανάπτυξη στοματικών πεπτιδικών φαρμάκων από την τοξίνη σπανίων ζώων όπως οι κόμπρες και οι οχιές.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013