Ακτίνες λέιζερ ανησυχούν Αμερικανούς

Οι πιλότοι έξι επιβατικών πτήσεων με προορισμό αεροδρόμια των ΗΠΑ πρόσεξαν, τις τελευταίες μέρες, "μυστηριώδεις ακτίνες λέιζερ", ενώ επιχειρούσαν να προσγειωθούν, μετέδωσε την Τετάρτη το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.οι σχετικές αναφορές των πιλότων προκάλεσαν ανησυχία στις αμερικανικές αρχές, αφού τρομοκρατικές ομάδες έχουν "δείξει ενδιαφέρον" σχετικά με τη χρήση ακτίνων λέϊζερ για να καταρρίψουν επιβατικά αεροσκάφη.

Επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο ανωνυμίας, το CNN προσθέτει ότι τα πιο πάνω συμβάντα συνέβησαν σε "ολόκληρη τη χώρα", δεν είναι όμως ξεκάθαρο αν πρόκειται για παιδιά που έπαιζαν με ακτίνες λέιζερ ή αν επρόκειτο για μια εσκεμμένη απόπειρα στόχευσης αεροσκαφών.

Ένα από τα έξι περιστατικά σημειώθηκε ενώ αεροσκάφος τύπου 737 της Continental Airlines επιχειρούσε προσγείωση στο Κλήβελαντ τη Δευτέρα. Το αεροσκάφος βρισκόταν 2.700 μέτρα από το έδαφος όταν μια ακτίνα λέιζερ "φώτισε" το θάλαμο διακυβέρνησης.

Στις 22 Νοεμβρίου, το FBI και το υπουργείο Εσωτερικής Ασφαλείας είχαν αποστείλει μνημόνιο προς τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές των ΗΠΑ με το οποίο προειδοποιούσαν για το ενδιαφέρον τρομοκρατών όσον αφορά τη χρήση ακτίνων λέιζερ εναντίον αεροσκαφών.

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013