Μέντιουμ (ενδιάμεσος)

Στον πνευματισμό, το μέντιουμ είναι κάποιος που επικοινωνεί απ' ευθείας με τα πνεύματα. Σε προηγούμενες, απλούστερες αλλά και πιο δραματικές εποχές, ένα καλό μέντιουμ θα παρήγαγε φωνές, θα εμφάνιζε αντικείμενα, θα βάραγε καμπανάκια, θα έκανε πράγματα να αιωρούνται μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, θα παρήγαγε αυτόματη γραφή ή εκτόπλασμα και γενικά θα έκανε τα λεφτά που είχαν πληρώσει οι συνδαιτημόνες του, να πιάσουν τόπο.

Σήμερα, ένα μέντιουμ θα έγραφε γελοία βιβλία εμψύχωσης και θα έλεγε ότι κάνει διαυλισμό, όπως η J.Z.Knight και το βιβλίο της για τον Ράμθα από την Ατλαντίδα, The White Book.Τα πιο επιτυχημένα μέντιουμ σήμερα όμως, ισχυρίζονται ότι οι νεκροί μπορούν να επικοινωνήσουν διαμέσω αυτών. Κάτω από ένα λεπτό μανδύα "πνευματικής ίασης" και " παρηγοριάς για την θλίψη", χρησιμοποιούν παραδοσιακές τεχνικές ψυχρού διαβάσματος και συλλέγουν λεληθότως πληροφορίες από τα άτομα για να τους δώσουν την εντύπωση ότι μεταφέρουν παρηγορητικά μηνύματα από τους νεκρούς.

Χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που συνέλλεξαν από τους πελάτες τους, είτε κατά την διάρκεια του ψυχρού διαβάσματος είτε από άλλες πηγές όπως συνομιλίες των ατόμων πριν από το διάβασμα ή κατά την διάρκεαι διαφημιστικών διαλλειμάτων, μπορούν να πείσουν πολλούς πελάτες ότι λαμβάνουν μηνύματα από τους εκλιπώντες αγαπημένους τους. Τα μέντιουμ περνάνε μηνύματα του τύπου "σε συγχωρεί" ή αποκαλύπτουν πράγματα που είναι γνωστά αλλά αφήνουν τον πελάτη να αναρωτιέται πως το ξέρει αυτό; Στις παλιές καλές εποχές των πνευματιστικών συνεδρίων (σεάνς), μια πνευματιστική απάτη ήταν πιο πιθανό να περάσει το μήνυμα "δώστε περισσότερα λεφτά σε μένα και το γκρουπ μου" (Keene, 1997).

Σήμερα δεν είναι αναγκαίο να γίνονται τόσο ωμοί ώστε να ζητάνε ευθέως λεφτά ή να λυμαίνονται γέρους ανθρώπους με πολλά λεφτά αλλά λίγο χρόνο.Οι άνθρωποι κυριολεκτικά περιμένουν χρόνια για να δώσουν τα λεφτά τους σε αυτούς που τους πουλάνε την ελπίδα ότι επικοινωνούνε με τους αποθανώντες αγαπημένους τους. Υπάρχει επίσης μια πολύ επικερδής επιχείρηση βιβλίων από αυτούς που μεταφέρουν μηνύματα από τους νεκρούς, και μπορούν να βγάλουν πολλά χρήματα κάνοντας "ζωντανές" παραστάσεις για χιλιάδες ανθρώπους, ο καθένας από τους οποίους έχει πληρώσει $25 με $50 για την ευκαιρία να επικοινωνήσει με ένα χαμένο παιδί, ταίρι ή συγγενή του.

Ο George Anderson, πρώην χειριστής τηλεφωνικού κέντρου και συγγραφέας του Lessons from the Light: Extraordinary Messages of Comfort and Hope from the Other Side (2000) (Μαθήματα του Φωτός: Εκπληκτικά Μηνύματα Παρηγοριάς και Ελπίδας από την ’λλη Πλευρά), πήρε την δική του εκπομπή στο κανάλι ABC και προσκαλεί διασημότητες που θέλουν να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς.Και άλλα μέντιουμ έχουν τις δικές τους εκπομπές, όπως ο John Edwards και ο Τζέϊμς Βαν Πράαγ (James Van Praagh) αν και η εκπομπή του τελευταίου "κόπηκε" μετά από μερικά επεισόδια.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013