Το μυστήριο του πλοίου Ourang Medan


Τον Ιούνιο του 1947, στα ήρεμα στενά των ακτών της Μαλαισίας πολυάριθμα σκάφη λάμβαναν το ανατριχιαστικό μήνυμα του ολλανδικού μεταγωγικού πλοίου Ourang Medan:

«Όλο το πλήρωμα είναι νεκρό», ανέφερε η φωνή, ενώ μετά από κάποια ακατάληπτα σήματα η τελευταία του λέξη ήταν «πεθαίνω»!

Το πλήρωμα του Silver Star, ενός από τα δύο πλοία που πλησίασαν στο σημείο,  ήρθε μπροστά σε ένα περίεργο σκηνικό.Σύμφωνα με την επίσημη έκθεση της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, οι άντρες του πληρώματος «κείτονταν ανάσκελα, κοιτούσαν τον ήλιο με έκφραση τρόμου, ήταν διπλωμένοι σε περίεργες στάσεις με τα χέρια τους πλεγμένα».

Σύμφωνα με το πλήρωμα, τα θύματα δεν έφεραν κάποιον ορατό τραυματισμό, είχαν ανοιχτά μάτια και μια έκφραση τρόμου ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους.

Κάποια στιγμή ξέσπασε φωτιά πάνω στο ολλανδικό πλοίο από άγνωστη αιτία, και το πλήρωμα του Silver Star μόλις που πρόλαβε να εγκαταλείψει το Ourang Medan και να σωθεί.Το ολλανδικό φορτηγό πλοίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε δεν βρέθηκαν στοιχεία νηολόγησης του πλοίου, ούτε στοιχεία για το φορτίο ή το ιστορικό των ταξιδιών του.

Καμία θεωρία δεν έχει διατυπωθεί για το περιστατικό, και η υπόθεση παραμένει ακόμα και σήμερα μυστήριο...

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013