Η KGB κατασκόπευε εξωγήινους

οι ρώσοι μυστικοί πράκτορες είχαν τα δικά τους «x-files» στο αρχηγείο τους.στενές επαφές τρίτου τύπου είχαν οι σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες. για πρώτη φορά ήρθαν στη δημοσιότητα έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η KGB διατηρούσε τους δικούς της «x-files» και ότι, εκτός από τους αμερικανούς, κατασκόπευε και τους ιπτάμενους δίσκους.

Οι υποψίες πως στα αρχεία που διατηρούσε η KGB στο αρχηγείο της στη Λουμπιάνκα κρύβονται πολλές απαντήσεις στα μυστήρια του Σύμπαντος, επιβεβαιώνονται: οι πανίσχυρες σοβιετικές μυστικές υπηρεσίες κατασκόπευαν ακόμη και τους ιπτάμενους δίσκους. Δεν είναι τυχαίο, γράφει η εφημερίδα «Λα Στάμπα», που ο πράκτορας Μόλντερ, σε μερικά επεισόδια του «Χ-Files», χρειάστηκε να πάει μέχρι τη Ρωσία τις αναζητήσεις του για τους εξωγήινους. Με την ίδια σχολαστικότητα που παρακολουθούσε τις κινήσεις των Αμερικανών, η KGB κατέγραφε και τεκμηρίωνε τις εμφανίσεις ιπτάμενων δίσκων στους ουρανούς της Σοβιετικής Ένωσης.


Το «Πρόγραμμα UFO» των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών αποκαλύφθηκε προχθές από την εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβδα», που κατάφερε να βάλει στο χέρι τον περίφημο «Γαλάζιο φάκελο», στον οποίο έχουν συγκεντρωθεί όλα τα στοιχεία που έχουν σχέση με υπερφυσικά φαινόμενα. Ο φάκελος περιέχει μαρτυρίες στρατιωτικών του Κόκκινου Στρατού, γραμμένες σε στεγνή υπηρεσιακή γλώσσα. Μία από τις πιο παράξενες στενές επαφές που περιγράφονται στον φάκελο συνέβη στην περιοχή του Καπούστιν Τζαρ, στην περιοχή του Αστραχάν. Το βράδυ της 28ης Ιουλίου 1989, μια ομάδα στρατιωτικών παρατήρησε τρία άγνωστης ταυτότητας αντικείμενα που υπερίπταντο μερικές ώρες πάνω από τη μονάδα τους. Στο «Γαλάζιο φάκελο» υπάρχει ένα σχέδιο ενός τέτοιου αντικειμένου που σχεδίασε τότε ο υπαξιωματικός Βαλέρι Βολόσιν: μοιάζει με στρατιωτικό κράνος, το οποίο, σύμφωνα με τον Σοβιετικό στρατιωτικό, είχε διάμετρο περίπου 4-5 μέτρων. Ο στρατιώτης Ντιμίτρι Τισάεβ, που είχε παρατηρήσει το φαινόμενο μαζί με τον Βολόσιν, προσθέτει ότι το αντικείμενο ήταν αθόρυβο.

«Ιπτάμενοι δίσκοι»

Την εποχή που τα έβλεπαν αυτά οι Σοβιετικοί, δεν υπήρχαν ακόμη οι ταινίες του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Το πιθανότερο θα ήταν να τα περάσουν για κατασκοπευτικά μηχανήματα του εχθρού, ιδιαίτερα στην περιοχή του Καπούστιν Τζαρ, όπου φυλάσσονταν χημικά και πυρηνικά όπλα. Όμως, ο λοχαγός Τερνίκοφ γράφει ξεκάθαρα στον «Γαλάζιο φάκελο» ότι επρόκειτο για «ιπτάμενους δίσκους».

Αυτό και άλλα τέτοια περιστατικά περιγράφονται στον «Γαλάζιο φάκελο» της KGB. Δυο χρόνια μετά το περιστατικό στο Καπούστιν Τζαρ, η Σοβιετική Ένωση κατέρρεε και οι μυστικές υπηρεσίες της παρέδιδαν τα απόρρητα έγγραφά τους στην πυρά. Κάποιο αόρατο χέρι φρόντισε να διασώσει τον «Γαλάζιο φάκελο», ή τουλάχιστον ένα σημαντικό μέρος του.

Όμως, οι εξωγήινοι δεν απασχόλησαν μόνο τους Σοβιετικούς. «Ίσως η ιδέα πως "υπάρχει κάτι εκεί έξω" είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα από όσο νομίζουμε». Αυτή η φράση δεν είναι από κάποιο νέο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του άρθουρ Κλαρκ ή από κάποια ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Βγήκε κατ'' ευθείαν από το στόμα του προέδρου Μπους την περασμένη Δευτέρα, όταν ανακοίνωσε τις πιστώσεις που θα διατεθούν στην έρευνα για εξωγήινη ζωή, με αποστολές στον άρη και στα φεγγάρια του Δία.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013