Πλησιάζει ο πλανήτης Νιμπίρου;



Είναι γνωστός και ως Δέκατος Πλανήτης ή Πλανήτης Χ και κάποιοι προειδοποιούν ότι το περιπλανώμενο αυτό σώμα πλησιάζει με μεγάλη ταχύτητα τη Γη, προκαλώντας πιθανόν παγκόσμια καταστροφή. Θα έπρεπε να ανησυχούμε; Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευφάνταστη ιστορία με αρκετούς υποστηρικτές που βασίζεται σε ερμηνείες αρχαίων Σουμεριακών κειμένων οι οποίες έχουν εμπλουτιστεί με αναφορές από αρχαίους μύθους, αστρονομικές παρατηρήσεις και καταστροφολογικές προβλέψεις, συνδεδεμένες και ερμηνευμένες με έναν κάπως υπερβολικό, αν όχι αυθαίρετο τρόπο. Η έλευση του Νιμπίρου επικρέμεται σα θανάσιμη απειλή επάνω από τα κεφάλια μας, όπως μπορεί να συμπεράνει κανείς από την έκθεση του συγκεκριμένου σεναρίου που θα διαβάσουμε στη συνέχεια.

Το 1976, ο Zecharia Sitchin προκάλεσε μεγάλη αμφισβήτηση με τη δημοσίευση του βιβλίου του, «ο Δωδέκατος Πλανήτης». Σε αυτό, καθώς και σε επόμενα βιβλία, ο Sitchin παρουσίασε τις κυριολεκτικές μεταφράσεις που έκανε σε αρχαία Σουμεριακά κείμενα στα οποία υπήρχε η αφήγηση μιας απίστευτης ιστορίας σχετικά με την προέλευση της ανθρωπότητας στον πλανήτη Γη. 
Μια ιστορία, εντελώς διαφορετική και πολύ πιο ευφάνταστη από όσα έχουμε μάθει από τον καιρό που πηγαίναμε σχολείο.

Τα αρχαία σφηνοειδή κείμενα, που αποτελούν κάποιες από τις πιο αρχαίες γνωστές γραφές και χρονολογούνται σε μια εποχή πριν από 6.000 χρόνια, αφηγούνταν την ιστορία μιας φυλής όντων που ονομάζονται «Ανουννάκι». Οι Ανουννάκι ήρθαν στη Γη από έναν πλανήτη του Ηλιακού μας Συστήματος που ονομάζεται Νιμπίρου, όπως τουλάχιστον αναφέρει ο Sitchin ότι ισχυρίστηκαν οι Σουμέριοι. Εάν δεν είχατε ακούσει ποτέ πριν για την υπόθεση αυτή, είναι διότι η επίσημη επιστήμη δεν αναγνωρίζει τον Νιμπίρου ως έναν πλανήτη που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο. Ωστόσο, βρίσκεται εκεί, σύμφωνα με τον Sitchin, και η παρουσία του έχει μεγάλη σημασία όχι μόνο για το παρελθόν, αλλά και για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Η τροχιά του Νιμπίρου γύρω από τον Ήλιο είναι ιδιαίτερα ελλειπτική, σύμφωνα με τα βιβλία του Sitchin, ξεπερνώντας στα εξωτερικά της σημεία την τροχιά του Πλούτωνα και πλησιάζοντας τον Ήλιο στη μακρινή άκρη της ζώνης των αστεροειδών (τον δακτύλιο των αστεροειδών που είναι γνωστό ότι καταλαμβάνει τον χώρο μεταξύ των τροχιών του Άρη και του Δία). Ο Νιμπίρου χρειάζεται 3.600 χρόνια για να ολοκληρώσει μια πλήρη έλλειψη και η τελευταία φορά που βρισκόταν στην περιοχή μας ήταν περίπου το 160 π.Χ. Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, οι βαρυτικές επιδράσεις ενός μεγάλου πλανήτη που κινείται κοντά στο εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα, όπως έχει ισχυριστεί για τον Νιμπίρου, θα έπληττε σοβαρά τις τροχιές των άλλων πλανητών, θα διαρρήγνυε τη ζώνη των αστεροειδών και θα προκαλούσε μεγάλο πρόβλημα στον πλανήτη μας.

Ας προετοιμαστούμε λοιπόν για μια άλλη πιθανή αποκάλυψη, γιατί όπως λένε, ο Νιμπίρου έχει αρχίσει και πάλι να εμφανίζεται στη γειτονιά μας και θα είναι εδώ πολύ σύντομα.

Λίγη Ιστορία
Η ιστορία για τους Ανουννάκι αναφέρεται σε πολλά βιβλία του Sitchin και καταναλώνεται, εμπλουτίζεται και επαναλαμβάνεται σε δεκάδες ιστοσελίδες. Αλλά στην ουσία της η ιστορία είναι η ακόλουθη.

Πριν από περίπου 450.000 χρόνια, ο Αλάλου, εκθρονισμένος κυβερνήτης των Ανουννάκι στο Νιμπίρου, απέδρασε από τον πλανήτη με ένα διαστημόπλοιο και βρήκε καταφύγιο στη Γη. Ανακάλυψε ότι η Γη είχε πολύ χρυσάφι, κάτι που χρειαζόταν ο Νιμπίρου για να προστατευτεί η ατμόσφαιρά του που ολοένα και λιγόστευε. Ξεκίνησαν έτσι την εξόρυξη γήινου χρυσού και υπήρχαν επίσης πολλές πολιτικές μάχες μεταξύ των Ανουννάκι με σκοπό να αποκτήσουν ισχύ.

Μετά, περίπου πριν από 300.000 χρόνια ή κάτι τέτοιο, οι Ανουννάκι αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια φυλή εργατών κάνοντας γενετικούς χειρισμούς στα πρωτεύοντα του πλανήτη. Το αποτέλεσμα ήταν ο Homo Sapiens, δηλαδή εμείς. Τελικά, η κυριαρχία της Γης πέρασε στα χέρια των ανθρώπων και οι Ανουννάκι έφυγαν, τουλάχιστον για την ώρα. Ο Sitchin δένει όλα τα παραπάνω, και ακόμα περισσότερα, με τις ιστορίες των πρώτων βιβλίων της Βίβλου και με τις ιστορίες από άλλους αρχαίους πολιτισμούς, ιδιαίτερα των Αιγυπτίων.

Η ιστορία είναι πολύ ευφάνταστη, για να πούμε το λιγότερο. Οι περισσότεροι ιστορικοί, ανθρωπολόγοι και αρχαιολόγοι θεωρούν φυσικά τα παραπάνω ως μύθους των Σουμερίων. Αλλά η δουλειά του Sitchin έχει δημιουργήσει έναν σταθερό πυρήνα από πιστούς και ερευνητές που εκλαμβάνουν την ιστορία ως πραγματική. Και κάποιοι από αυτούς, που οι ιδέες τους τραβάνε ευρέως την προσοχή κυριότερα μέσω του Διαδικτύου, επιμένουν ότι η επιστροφή του Νιμπίρου είναι πολύ κοντά, πιθανόν τόσο κοντά όσο το 2013!

Πού είναι ο Νιμπίρου και πότε θα φθάσει;
Ακόμα και οι πιο συντηρητικοί αστρονόμοι είχαν εδώ και καιρό υποπτευθεί ότι μπορεί να υπάρχει ένας άγνωστος πλανήτης, ένας πλανήτης Χ, κάπου έξω και πέρα από την τροχιά του Πλούτωνα, που θα μπορούσε να ευθύνεται για τις ανωμαλίες που παρατηρούσαν στις τροχιές του Ποσειδώνα και του Ουρανού. Θα πρέπει να έλκονται από ένα αθέατο σώμα. Το εύρημα είχε αναφερθεί στο New York Times στις 19 Ιουνίου του 1982.

"Κάτι εκεί έξω πέρα από τις πιο μακρινές άκρες του γνωστού Ηλιακού Συστήματος ασκεί έλξη στον Ουρανό και στον Ποσειδώνα. Μια βαρυτική δύναμη εξακολουθεί να διαταράσσει τους δύο γιγάντιους πλανήτες προκαλώντας ανωμαλίες στις τροχιές τους. Η δύναμη υποδηλώνει μια παρουσία πολύ μακρινή και αθέατη, ένα μεγάλο αντικείμενο, τον επί μακρόν αναζητούμενο πλανήτη Χ. Οι αστρονόμοι είναι τόσο σίγουροι για την ύπαρξη αυτού του πλανήτη που τον ονόμασαν ήδη Πλανήτη Χ ή ο 10ος Πλανήτης. "

Το ανώμαλο σώμα είχε εντοπιστεί αρχικά το 1983 από τον IRAS (Υπέρυθρος Αστρονομικός Δορυφόρος), σύμφωνα με ιστορίες που έχουν κυκλοφορήσει στα νέα. Η Washington Post ανέφερε:
"Ένα βαρύ σώμα, πιθανόν τόσο μεγάλο όσο ο γιγάντιος πλανήτης Δίας και πιθανόν τόσο κοντά στη Γη που θα ήταν μέρος αυτού του Ηλιακού Συστήματος έχει εντοπιστεί στην κατεύθυνση του αστερισμού του Ωρίωνα από ένα τηλεσκόπιο που βρίσκεται σε τροχιά πάνω στον αμερικάνικο υπέρυθρο αστρονομικό δορυφόρο. Είναι τόσο μυστηριώδες το αντικείμενο που οι αστρονόμοι δε γνωρίζουν εάν πρόκειται για πλανήτη, γιγάντιο κομήτη, μια κοντινή πρωτοαστρική μάζα που ποτέ δεν έφτασε στην ικανή θερμοκρασία για να γίνει αστέρας, έναν μακρινό γαλαξία τόσο νέο που είναι ακόμα στη διαδικασία σχηματισμού των πρώτων του άστρων ή έναν γαλαξία τόσο πυκνό σε σκόνη που κανένα εκπεμπόμενο από αυτόν φως δεν μπορεί καν να περάσει από αυτή τη σκόνη. "

Οι υποστηρικτές του Νιμπίρου ισχυρίζονται ότι ο IRAS εντόπισε στην πραγματικότητα τον περιπλανώμενο πλανήτη.

«Ένα Μυστήριο Περιστρέφεται Γύρω από τον Ήλιο», είναι ο τίτλος άρθρου που αναρτήθηκε στο MSNBC στις 7 Οκτωβρίου του 1999, σύμφωνα με το οποίο:

"Δύο ομάδες ερευνητών πρότειναν την ύπαρξη ενός αθέατου πλανήτη ή ενός ασχημάτιστου αστέρα που περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο σε μια απόσταση μεγαλύτερη των 2 τρισεκατομμυρίων μιλίων, πολύ πέρα από τις τροχιές των εννέα γνωστών πλανητών. Πλανητικός επιστήμονας στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο της Βρετανίας υποψιάζεται ότι το αντικείμενο θα μπορούσε να είναι ένας πλανήτης μεγαλύτερος από τον Δία."

Και τον Δεκέμβριο του 2000 η Space Daily έκανε μια αναφορά σε έναν «Άλλο Υποψήφιο που εντοπίστηκε ως ο Πλανήτης Χ».

Ένα άλλο άρθρο και μια φωτογραφία εμφανίστηκαν στα νέα του Discovery:
«Ανακαλύφθηκε Μεγάλο Αντικείμενο που Περιστρέφεται γύρω από τον Ήλιο». Το άρθρο, που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2001, αναφέρει,

"Η ανακάλυψη μιας μεγάλης κοκκινωπής μάζας από κάτι που περιστρέφεται στα περίχωρα του Πλούτωνα έχει επαναφέρει την ιδέα ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότεροι από εννέα πλανήτες στο Ηλιακό Σύστημα. "

Ονομάζοντάς το 2001 KX76 οι εξερευνητές εκτιμούν ότι είναι μικρότερο από το Φεγγάρι μας και πιθανόν να έχει μια επιμηκυμένη τροχιά, αλλά δεν έδωσαν καμιά ένδειξη ότι κατευθύνεται προς εμάς.
Ο Mark Hazelwood, που είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης Ιστοσελίδας που προειδοποιεί για την επικείμενη άφιξη του Νιμπίρου και για το πώς θα έπρεπε να προετοιμαστούμε γι' αυτό, προτείνει ότι όλες αυτές οι ιστορίες των νέων επιβεβαιώνουν την ύπαρξη του Νιμπίρου των Ανουννάκι (αν και κανένα από τα άρθρα δεν υποστήριξε ότι το ουράνιο σώμα κατευθυνόταν προς τη Γη).

Ο Andy Lloyd δεν είναι τόσο πεσιμιστής, ή τουλάχιστον οι υπολογισμοί του είναι διαφορετικοί. Εφόσον υποθέτει ότι ο Νιμπίρου ήταν στην πραγματικότητα το Άστρο της Βηθλεέμ που ήταν ορατό πριν από 2.000 χρόνια,

"το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα καθώς ο Νιμπίρου θα εισέλθει και πάλι στην πλανητική ζώνη θα αφορά τους απογόνους μας, 50 γενιές από τώρα. "


Αλλά ο Kent Steadman της Ιστοσελίδας Cyberspaceorbit.com ανιχνεύει τον Νιμπίρου και προσφέρει διάφορους χάρτες αστέρων, χρονοδιαγράμματα και άλλες εικονογραφήσεις για να δείξει το σημείο όπου ο Πλανήτης Χ υποτίθεται ότι θα διασταυρώσει την τροχιά του με το εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα.

Ποιες θα είναι ο επιδράσεις στη Γη;
Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η βαρυτική έλξη ενός πλανήτη που μπαίνει στο εσωτερικό Ηλιακό Σύστημα θα είχε έντονες επιδράσεις στα άλλα σώματα που βρίσκονται σε τροχιά, μαζί και στη Γη. Στην πραγματικότητα, η ιστορία για τους Ανουννάκι αναφέρει ότι μια προηγούμενη εμφάνιση του Νιμπίρου ήταν υπεύθυνη για τον Μεγάλο Κατακλυσμό που καταγράφεται στη Γένεση, κατά τον οποίο σχεδόν όλη η ζωή στον πλανήτη μας εξολοθρεύτηκε (αλλά σώθηκε, χάρη στον Νώε). Πηγαίνοντας ακόμα πιο μακριά στο παρελθόν, κάποιοι ερευνητές του πεδίου αυτού υποπτεύονται ότι ο Νιμπίρου κάποτε συγκρούστηκε με τη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια, δημιουργώντας τη ζώνη των αστεροειδών και προκαλώντας τα τεράστια βαθουλώματα του πλανήτη μας που τώρα είναι γεμάτα με τους ωκεανούς.

Ο Mark Hazelwood και άλλοι, λένε ότι η Γη πρόκειται να υποστεί κάποιες μαζικές και καταστροφικές αλλαγές καθώς πλησιάζει ο Νιμπίρου. Πλημμύρες, σεισμοί, εκρήξεις ηφαιστείων, μια αντιστροφή των πόλων και άλλες φυσικές καταστροφές θα είναι τόσο σοβαρές, όπως ισχυρίζεται ο Hazelwood, που «μόνο μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια από ανθρώπους θα επιβιώσουν». Μια άλλη ιστοσελίδα αναφέρει ότι η βαρυτική έλξη του Νιμπίρου μπορεί ακόμα και να σταματήσει την περιστροφή της Γης για τρεις μέρες και παραπέμπει στην «Σκοτεινιά των Τριών Ημερών» που προβλέφθηκε στη Βίβλο.
Κάποιοι άλλοι ερευνητές του πλανήτη Νιμπίρου παραπέμπουν επίσης στις προφητείες του Edgar Cayce που προέβλεψε ότι σύντομα θα υποφέρουμε από μνημειώδεις αλλαγές στη Γη και μετατόπιση των πόλων, αν και δεν τις απέδωσε σε κάτι τόσο συγκεκριμένο όπως ένας επισκέπτης πλανήτης. Και φυσικά, το πολυσυζητημένο ημερολόγιο των Μάγια λέγεται ότι τοποθετεί το «τέλος του κόσμου» τον Δεκέμβριο του 2012.

Αστρονόμοι και άλλοι επιστήμονες που φαίνεται να είναι σε θέση να γνωρίζουν τέτοια πράγματα δεν έχουν κάνει καμιά ανακοίνωση σχετικά με την προσέγγιση οποιουδήποτε πλανητοειδούς σώματος. Προφανώς, δεν εντόπισαν κάτι τέτοιο. Ωστόσο, όσοι πιστεύουν ότι ο Νιμπίρου πλησιάζει, λένε ότι οι επιστήμονες γνωρίζουν τα πάντα σχετικά με αυτό και ότι απλά συγκαλύπτουν την υπόθεση.
Φυσικά, όπως γίνεται με όλες τις προβλέψεις, ο χρόνος θα δείξει. Και θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε πολλά σενάρια καταστροφής!

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013