Η κιβωτός του Νώε έχει βρεθεί;

Το 1959 και κατά τη διάρκεια μιάς αποστολής χαρτογράφησης υπό την αιγίδα του νατο στα ορεινά εδάφη της ανατολικής τουρκίας, ένας πιλότος της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας φωτογράφησε ένα ασυνήθιστο και σε σχήμα πλοίου αντικείμενο κοντά στο όρος αραράτ.αργότερα όταν αυτές οι εναέριες φωτογραφίες εξετάστηκαν στερεοσκοπικά από τον πλοίαρχο ilhan durupinar διαπιστώθηκε οτι το αντικείμενο έμοιαζε ακόμη περισσότερο με πλοίο

Αλλά τι δουλειά είχε ένα πλοίο σε εκείνες τις βραχώδεις οροσειρές; 
Αφού εξέτασε τις στερεοφωτογραφίες, ο ειδικός στη φωτογραμμική καθηγητής Arthur Brandenberge της πολιτείας του Οχάιο δήλωσε οτι το αντικείμενο αυτό ήταν τελείως ξένο με την περιοχή, και ότι αν το αντικείμενο αυτό αποδεικνυόταν ότι πράγματι ήταν ένα πλοίο κάποιος θα έπρεπε να δώσει μια πειστική εξήγηση για το πώς βρέθηκε εκεί.

Φωτογραφίες της περίεργης διαμόρφωσης δημοσιεύτηκαν στον παγκόσμιο τύπο προκαλώντας αίσθηση.Οι εικασίες ότι επρόκειτο περί της Κιβωτού του Νώε αφθονούσαν.Ο γράφων αυτό το άρθρο θυμάται καλά οτι έιχε δει τη φωτογραφία στο περιοδικό Life της 5ης Σεπτεμβρίου 1960 όταν ακόμα ήταν έφηβος. Εκείνη την εποχή υπήρχαν ήδη ενδιαφερόμενοι γιά ορεινές εξορμήσεις προς αναζήτηση της Κιβωτού του Νώε.Η νέα ανακάλυψη τους βρήκε εξ απροόπτου, μιάς και οι περισσότεροι από αυτούς πίστευαν ότι η Κιβωτός θα έπρεπε κανονικά να βρεθεί στο όρος Αραράτ και όχι στους πρόποδες ενός λόφου κάπου 15 μίλια μακριά από αυτό.

Μιά ομάδα ερευνητών υπό την ονομασία ΄Ιδρυμα Αρχαιολογικής Έρευνας(ARF)με την πλήρη συγκατάθεση και συνεργασία της Τουρκικής κυβέρνησης, εξέτασε το "πλοίο" το καλοκαίρι του 1960.Αφού κάναν μιά προκαταρκτική ανασκαφή και τοποθέτησαν δυναμίτιδα στη μιά από τις πλευρές του "πλοίου", κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η διαμόρφωση ήταν απλά ένα "καπρίτσιο της φύσης", μιά πήλινη/χωμάτινη ανύψωση/ανώθηση σε ένα χωράφι λάβας.Δεν βρέθηκαν ούτε τεχνουργήματα ούτε απολιθωμένο ξύλο.

Για τα επόμενα 20 χρόνια η αναζήτηση γιά την Κιβωτό επικεντρώθηκε στο ίδιο το όρος Αραράτ.Από το 1960 ως το 1984 τίποτα δεν ακούστηκε γιά την σε σχήμα πλοίου διαμόρφωση του εδάφους.

Η προσοχή εστιάστηκε ξανά πάνω στην τοποθεσία Durupinar {αυτή είναι η ονομασία που δίνουμε στο φαινόμενο σε αυτό το άρθρο} το καλοκαίρι του 1984 όταν ο Ron Wyatt έπεισε τον Συνταγματάρχη Jim Irwin και τους καθηγητές John Morris και Marvin Steffins να ρίξουν μιά ματιά στην περιοχή. Ο Ron, ο οποίος πράγματι μπορεί να γίνει πολύ πειστικός, κατάφερε να πείσει τον Steffins οτι αυτή ήταν η Κιβωτός του Νώε. Ο Steffins πέταξε γιά την Άγκυρα γιά να δώσει μιά συνέντευξη τύπου και να ανακοινώσει την ανακάλυψη.

Την επόμενη μέρα τα νεά μεταδώθηκαν σε όλη την υδρόγειο. Κάποιοι Χριστιανικοί ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί κάναν πολύ ντόρο γύρω από το ζήτημα.Ο συντάκτης αυτού του άρθρου βρισκόταν στο Ντέβερ εκείνη την εποχή, και ένας ραδιοφωνικός σταθμός μετέδιδε οτι οι ερευνητές είχαν καταφέρει να εισέλθουν στην Κιβωτό και οτι υλικό από ξύλο μεταφερόταν αεροπορικώς στις Ηνωμένες Πολιτείες για να περάσει δοκιμαστικά τέστς. Ήμουν εκστασιασμένος/έκπληκτος (ακούγοντας τα νέα)αφού εγώ ο ίδιος είχα μόλις γυρίσει από ένα ταξίδι στο Αραράτ.Ο "πυρετός της Κιβωτού" ήταν στο αποκορύφωμα του. Βρέθηκα σε αμηχανία ωστόσο από την αναφορά οτι η Κιβωτός βρισκόταν σε υψόμετρο 6300 ποδών. Δύο μέρες αργότερα έμαθα οτι η "Κιβωτός"που είχε ανακαλυφθεί δεν ήταν τίποτε άλλο από το (γνωστό απο το ''59) φαινόμενο της (εδαφικής)"διαμόρφωσης πλοίου"....................!




ΜΑΡΤΥΡΙΑ 2
Είχε ζητηθεί άδεια περίπου το 1980 για να ψάξουν την φωτογραφία που πολλοί αναφέρετε ανωτέρω όπου διαπιστώθηκε ότι είναι ένα φυσικό φαινόμενο και δεν έχει να κάνει με την αληθινή κιβωτό.

Στη συνέχεια οι ερευνητές απογοητευμένοι πριν αποχωρήσουν από εκεί - λόγω του ότι είναι πολύ δύσκολο να πάρεις άδεια από την Τουρκική κυβέρνηση για έρευνες - άρχισαν να ρωτούν τους πολύ λίγους κατοίκους της περιοχής εάν έχουν προσέξει κάτι παράξενο στο έδαφος που να θυμίζει σχήμα πλοίου.

Τότε βρέθηκε ένας παπούλης όπου ανέφερε ότι είδε μακρυά από εκεί κάτι τέτοιο σε μία κοιλάδα που την ονομάζανε από τα αρχαία χρόνια "κοιλάδα των οκτώ". Αυτό τους κίνησε την περιέργια (λόγω του ότι ο Νώε και η οικογένειά του ήταν οκτώ άτομα και πήγαν να το βρουν.

Πράγματι βρέθηκε ένα κομμάτι γης σε σχήμα πλοίου κάτω από την επιφάνεια το οποίο δεν είχε τις διαστάσεις που φανταζόντουσαν μέχρι τότε όσον αφορά στο μήκος έναντι του πλάτους, αλλά ο συνολικός όγκος (κυβιστικά) ήταν ο ίδιος!

Έγιναν κάποιες πρόχειρες αναλύσεις στο χώμα και είδαν έκπληκτοι ότι πράγματι ήταν ένα αρχαίο πλοίο τεραστίων διαστάσεων (είχε παντού ξύλο με μεταλικές ράβδους κάθετα και οριζόντια σε κανονικά διαστήματα).

Βέβαια τίποτα από αυτά δεν ήταν ακέραιο. Όλα ήταν χώμα και η ανάλυσή του έδειξε τι περιείχε το χώμα. Δεν υπήρχε κάτι στέρεο. (καρφιά π.χ.)

Στην συνέχεια πήγαν να πάρουν νέα άδεια από το κράτος η οποία ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΔΩΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013