Άνθρωποι υβρίδια

Όταν διάβαζε κανείς το βιβλιο το νησί του Δρ Moreau, γραμενο το 1896, δεν θα μπορουσε να προβλεψει την επιτευξη των ανθρωπων-υβριδιων.

σημερα αυτα τα πειραματα ειναι πλεον γεγονος. Οι βιολόγοι καλούν αυτές τις υβριδικές χίμαιρες ζώων, με αφορμή τον θρύλο από το μυθικό πλάσμα την Χίμαιρα της Ελληνικής Αρχαιοτητας, με το κεφάλι ενός λιονταριού, το σώμα μιας αίγας και ουρά ενός φιδιού.

Είναι τα προϊόντα των πειραμάτων στα οποία τα ανθρώπινα κύτταρα μίσχων προστέθηκαν στην ανάπτυξη των ζωικών εμβρύων.


Οι χίμαιρες επιτρέπουν στους επιστήμονες να προσέξουν, για πρώτη φορά, πώς δημιουργούμενα ανθρώπινα κύτταρα και όργανα είναι ώριμα και αλληλεπιδρούν - όχι μεμονωμένα στα βιολογικά εργαστήρια αλλά μέσα στους οργανισμούς των ζωντανών πλασμάτων.

Μερικοί αποκαλύπτουν ήδη τα βαθιά μυστικά της ανθρώπινης βιολογίας και δείχνουν τον τρόπο προς τις νέες ιατρικές περιθάλψεις.

Η εθνική ακαδημία των επιστημών, που συμβουλεύει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, έχει μελετήσει το ζήτημα και ελπίζει να υποβάλει συστάσεις μέχρι το Φεβρουάριο.

Κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνεδρίασης, οι επιστήμονες διαφώνησαν σε τέτοια βασικά ζητήματα όπως εάν θα ήταν ανήθικο για ένα ανθρώπινο έμβρυο να οριστεί η ανάπτυξή του στη μήτρα ενός ζώου, και εάν ένα ποντίκι θα ήταν καλύτερο ή χειρότερα να έχει έναν εγκέφαλο φτιαγμένο από ανθρώπινους νευρώνες.

Οι χίμαιρες που σημαίνει μια ανάμειξη δυο η και περισσότερων ατόμων σε ένα ενιαίο σώμα δεν είναι εντελώς αφύσικες.

Ένας καρδιοπαθής που έχει βαλβίδα από κάποιο ζωο, πχ χοιρο, μπορει να θεωρηθεί σαν "χίμαιρα ".

Χαρακτηριστική η περίπτωση του Δρ Evan Balaban, ο οποίος μεταμόσχευσε εγκέφαλο ορτυκιών στο κεφάλι κοτόπουλων με μεγάλη επιτυχία.

Πρόσφερε επίσης την καταπληκτική απόδειξη ότι οι σύνθετες συμπεριφορές θα μπορούσαν να μεταφερθούν στα είδη.

Το ριζικότερο πείραμα, ακόμα που δεν πραγματοποιεθηκε, θα ήταν να εγχεθούν τα ανθρώπινα κύτταρα μίσχων σε ένα ζωικό έμβρυο και να μεταφερθεί έπειτα εκείνο το ουτοπικό έμβρυο στη μήτρα ενός ζώου.

Οι επιστήμονες υποψιάζονται ότι τα πολλαπλασιασμένος ανθρώπινα κύτταρα θα διέδιδαν σε όλο το ζωικό έμβρυο όπως ωρίμασε σε ένα έμβρυο και ενσωματώνονται σε κάθε όργανο.

Είναι γνωστά τα πειράματα ανθρωπων-χοιρων, οπου ανθρώπινο αίμα έχει προστεθεί ως γενετικό υλικό στο σώμα ενός χοίρου.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013