Αρχαίες Ινδικές προφητείες

Το παρακάτω αποτελεί απόσπασμα από τις ινδικές πουρανά (σανσκριτική λέξη που σημαίνει «αρχαία») οι οποίες αποτελούν μία σειρά συμβολικών και αλληγορικών γραφών, δεκαοκτώ στον αριθμό, συντεταγμένες από τον βιάσα, ο οποίος υπήρξε και ο συγγραφέας της μαχαμπχαράτα. μάλιστα, η γνωστή μπάγκαβαντ γκιτά (τίτλος που σημαίνει «ύμνος του κυρίου»), αποτελεί και το πιο γνωστό απόσπασμα του ευρύτερου έργου της μαχαμπχαράτα.

η «αποκάλυψις» των ινδουιστών αναγνωρίζεται ως το φυσικό τέλος του κόσμου στην Τέταρτη Εποχή, την εποχή της Κάλι. Ουσιαστικά και αυτή με τη σειρά της αποτελεί ένα μέρος από εσχατολογικές γραφές, οι οποίες περιγράφουν το τέλος ενός Κύκλου της Δημιουργίας αλλά και την αρχή του επομένου. Το κεντρικό πρόσωπο αυτής της Γραφής είναι ο Βισνού (το δεύτερο πρόσωπο της Ινδικής Θεϊκής Τριάδας – Τριμούρτι), ο διατηρητής Θεός, μέσα στον οποίο απορροφάται όλη η δημιουργία, πριν εξέλθει και πάλι για να γεννηθεί για μία ακόμη φορά. όλοι οι Βασιλείς της Γης κατά τη διάρκεια της εποχής της Κάλι θα είναι επιρρεπείς στο θυμό, μη χάνοντας ευκαιρία για να προφέρουν ψεύδη και να διαπράξουν ανομίες, σκοτώνοντας γυναίκες, παιδιά και αγελάδες, αγωνιζόμενοι να κατακτήσουν ακόμη και τα ασήμαντα αγαθά των γύρω τους, διακρινόμενοι από έναν χαρακτήρα ο οποίος θα τους οδηγεί εύκολα στη δόξα αλλά απότομα θα τους καταβαραθρώνει. Η ζωή τους θα είναι σύντομη, με ελάχιστη αρετή αν και με αρκετή απληστία. Οι άνθρωποι θα ακολουθούν τις παραδόσεις και τις συνήθειες των άλλων αλλά θα αλλοτριώνονται από αυτές; Οι παράξενοι, απείθαρχοι βάρβαροι θα υποστηριχθούν από τους κυβερνήτες τους. Ωστόσο επειδή θα ζούνε μέσα από τη διαστροφή, στο τέλος θα καταστραφούν.

το ντάρμα («ο μυστικός Νόμος») ουσιαστικά αποδυναμώνεται κατά τη διάρκεια της εποχής της Κάλι καθώς οι άνθρωποι πίπτουν σε αμαρτίες, τόσο στις πράξεις, στα λόγια, όσο και μέσα στο μυαλό τους. πόλεμοι, θανατηφόρες ασθένειες, επιδημίες, λιμοί, ελλείψεις και κίνδυνοι, προβάλλουν μαζικά ενώ οι καταγγελίες και οι αποδείξεις δεν θα έχουν καμία αξιοπιστία. κάθε μορφής κριτήριο καταρρέει με το τέλος της εποχής της Κάλι.

oι άνθρωποι χάνουν τα πλούτη αλλά και τη δόξα τους. Γίνονται δύστροποι, γεμάτοι θυμό, αμαρτωλοί, απατηλοί και υλιστές. Οι κακές φιλοδοξίες, η στείρα γνώση, οι άδικες συμφωνίες και τα υπερβολικά κέρδη θα διεγείρουν το φόβο. Το όλο σύστημα θα γίνει άπληστο και ψευδές. Πολλοί άνθρωποι κατωτέρας κοινωνικής τάξης, θα γίνουν βασιλείς και αρκετοί αιρετικοί θα γίνουν επιφανείς. Θα εμφανιστούν διάφορες υποδιαιρέσεις, μοναχοί που θα φορέσουν κόκκινα ρούχα. Πολλοί θα διακηρύξουν ότι διαθέτουν ανώτατη γνώση, από την οποία και θα κερδίσουν τα πάντα για τη ζωή τους. Κατά την εποχή της Κάλι, θα υπάρξουν πολλοί ψευδοπροφήτες. Η Ινδία θα εγκαταλειφθεί εξαιτίας συνεχών καταστροφών, ενώ η ανθρώπινη ζωή θα συντομεύσει εξαιτίας διαφόρων ασθενειών. Όλοι θα είναι δυστυχείς εξαιτίας της κυριαρχίας της διαστροφής.

oι άνθρωποι θα διεξάγουν ελεύθερα τις εκτρώσεις. Η Γη θα εκτιμάται μόνον ανάλογα με τον ορυκτό της πλούτο. Το χρήμα θα αποτελεί την μοναδική ένδειξη διάκρισης. Η Δύναμη θα αποτελεί τον μοναδικό ορισμό της αρετής. Η σαρκική ευχαρίστηση θα αποτελεί τον μοναδικό λόγο του γάμου. Η λαγνεία θα αντιπροσωπεύει την μοναδική αιτία τεκνοποίησης. Η πλάνη θα επικρατεί στις διαμάχες. Η λειψυδρία θα καθορίζει την αξία ενός τόπου. Η αξία ενός ανθρώπου θα καθορίζεται από τον κοσμικό πλούτο που θα έχει συλλέξει. Η τόλμη και η αλαζονεία θα θεωρηθούν εφόδια προόδου. Μόνον οι μη κατέχοντες τον πλούτο θα παραμείνουν τίμιοι.

ακόμη κι ένα απλό μπάνιο θα θεωρείται εξαγνισμός και η φιλανθρωπία θα αποτελεί την μοναδική αρετή. Ακόμη και μόνον το καλό ντύσιμο, θα μπορεί από μόνον του να εμπνέει την εκτίμηση. Κάθε τόπος με αγνό νερό θα θεωρηθεί ως σημείο θρησκευτικής λατρείας. Η προσποίηση του μεγαλείου θα αποτελεί και την απόδειξη ύπαρξής του και ισχυροί άνθρωποι βεβαρημένοι με σοβαρότατα σφάλματα, θα διοικούν όλες τις τάξεις (των ανθρώπων). Καταπιεσμένοι από τους άπληστους ηγέτες τους, οι άνθρωποι θα καταφύγουν στις πεδιάδες ανάμεσα στα βουνά, όπου και θα συλλέγουν μέλι, λαχανικά, ρίζες, φρούτα, πουλιά και λουλούδια. Υποφέροντας από το κρύο, τον άνεμο, τη ζέστη και τη βροχή, οι άνθρωποι θα δημιουργήσουν ρούχα φτιαγμένα από παράγωγα δέντρων και των φύλλων τους. Και κανένας δεν θα ζει μέχρι την ηλικία των είκοσι τριών ετών. Έτσι, στην εποχή της Κάλι, η ανθρωπότητα θα καταστραφεί πλήρως.

στα αρχαία σανσκριτικά, η λέξη «κάλι» σημαίνει «μαύρη» η οποία ήταν και η μία από τις επτά πύρινες γλώσσες του αγκνί, θεού της φωτιάς. ουσιαστικά ήταν η «μαύρη, πύρινη γλώσσα» αντιπροσωπεύοντας τη διαβολή και το κακό. ασφαλώς και η ονομασία της εποχής κατά την οποία (βάσει της προφητείας) θα συντελεστεί και το τέλος της ανθρωπότητας) σχετίζεται θεμελιωδώς με το όνομά της.
alito team

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013