Αναζητώντας το Λοχ Νες της Νορβηγίας

 

Η "νέσι", το θρυλικό και συνυφασμένο με τη σκωτία τέρας της λίμνης του λοχ-νες ενδέχεται να μην είναι το μοναδικό στον κόσμο. 

μια ομάδα σουηδών επιστημόνων, η οποία διεξάγει έρευνες σε λίμνη της νοτιοανατολικής νορβηγίας, υποστηρίζει ότι έχει ενδείξεις για την ύπαρξη παρόμοιου τέρατος.

ηδη η εν λόγω επιστημονική ομάδα έχει ηχογραφήσει σειρά περίεργων και ανεξήγητων θορύβων στη λίμνη ρομσέγεν, τους οποίους αποδίδει στην ύπαρξη κάποιου αγνώστου ταυτότητος πλάσματος.

επικεφαλής της αποστολής είναι ο σουηδός έπσεν σάμιουλεσεν της ομάδας υποθαλάσσιων ερευνών, ο οποίος παλαιότερα είχε διεξάγει έρευνες και στη λίμνη λοχ-νες της σκωτίας.

η πιο πρόσφατη εμφάνιση του νορβηγικού τέρατος της λίμνης ρομσέγεν φέρεται να τοποθετείται στα μέσα του 2011.

ωστόσο, υπάρχουν αναφορές για την ύπαρξη του εν λόγω πλάσματος από το 18ο αιώνα.

περίεργοι ήχοι


σε μέγεθος το τέρας της νορβηγίας λέγεται ότι κυμαίνεται μεταξύ των πέντε και 15 μέτρων. θεωρείται σχετικά λεπτό και μακρόστενο και πιστεύεται ότι διαθέτει είτε πόδια είτε πτερύγια.

η λίμνη στην οποία διεξάγονται οι έρευνες καλύπτει περίπου 14 τετραγωνικά χιλιόμετρα ενώ ο εξοπλισμός της επιστημονικής ομάδας προέρχεται από το ναυτικό της σουηδίας.

από την πρώτη βραδιά των ερευνών μας, καταγράψαμε κάτι ήχους, οι οποίοι αρχικώς νομίζαμε ότι προέρχονταν από ένα κανό. ωστόσο, το εν λόγω κανό δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώ ο ήχος ξαφνικά χάθηκε", δήλωσε στο BBC ο επικεφαλής της επιστημονικής ομάδος.

σε ερώτηση τοπικής εφημερίδος για την προέλευση του ήχου, ο σουηδός επιστήμονας υποστήριξε ότι προέρχεται σχεδόν μετα βεβαιότητος από κάποιο μεγάλο ζώο, το οποίο ζει στο βυθό της λίμνης.

το 1998, μια άλλη ομάδα επιστημόνων διεξήγαγε έρευνες στη λίμνη, σελγιόρντ της νορβηγίας, ελπίζωντας να βρει τα ίχνη ενός άλλου διάσημου θαλάσσιου τέρατος, ονόματι "θέλμα".

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013