Nahuelito το τέρας της παταγονίας

 Στο φυσικό πάρκο bariloche της Αργεντινής αρκετοί τουρίστες έχουν δει τελευταία ένα λιμναίο τέρας, που το ονομάζουν nahuelito. Όπως και το τέρας του λοχ νες, τη θρυλική nessie, το τέρας της αργεντινής, πήρε το όνομά του από τη λίμνη nahuel huapi, που έχει έκταση 500τ.χλμ. περίπου και βρίσκεται στη βάση των βουνών της Παταγονίας. Το nahuelito έχει κάνει σποραδικά την εμφάνισή του στην επιφάνεια της λίμνης, πράγμα που έχει παρατηρηθεί από ντόπιους και τουρίστες. Οι περιγραφές μιλούν για ένα γιγαντιαίο υδρόβιο φίδι με πτερύγια ψαριού, που το μήκος του κυμαίνεται από 5 ως 50 μέτρα!

Το nahuelito εμφανίζεται συνήθως στην επιφάνεια της λίμνης όταν έχει καλό καιρό κι όταν φυσάει άνεμος. Αυτόπτες μάρτυρες μιλούν για ξαφνικές διακυμάνσεις στην επιφάνεια της λίμνης, που σύμφωνα με τους ίδιους οφείλονται σε αυτό το πλάσμα. Οι περισσότερες πάντως εμφανίσεις του nahuelito παρατηρούνται την άνοιξη και συγκεκριμένα στις αρχές Μαρτίου.

Στην Παταγονία κυκλοφορούν αρκετές ιστορίες για το τέρας της λίμνης nahuel huapi. Οι ιθαγενείς της περιοχής ανέκαθεν μιλούσαν για ένα πελώριο λιμναίο πλάσμα, χωρίς κεφάλι, πόδια και ουρά. Οι πρώτες πάντως καταγραμμένες μαρτυρίες για τον πλευσιόσαυρο της Παταγονίας εμφανίζονται στις αρχές της δεκαετίας του 1920, αν και υπάρχουν ιστορίες για ένα άγνωστο πλάσμα από το 1897. Ο peter Costello στο βιβλίο του in search of lake monsters (1975) κάνει εκτεταμένη αναφορά στην αναζήτηση του πλευσιόσαυρου της Παταγονίας, βασιζόμενος σε μαρτυρίες της δεκαετίας του 1920 που μιλούν «για ένα ζώο που μοιάζει με πελώριο κύκνο, με ένα άχαρο σώμα κι έναν μακρύ κι ευλύγιστο λαιμό».

Πολλές θεωρίες έχουν προταθεί για να εξηγήσουν την ύπαρξη αυτού του άγνωστου πλάσματος. Η θεωρία του πλευσιόσαυρου είναι βέβαια η πιο δημοφιλής, εφόσον το ενδεχόμενο να υπάρχει ένας ζωντανός δεινόσαυρος είναι ότι το καλύτερο για τον τουρισμό της αργεντινής. Η θεωρία του μυστηριώδους υποβρυχίου φαινομένου στο βυθό της λίμνης έχει και υτή τους οπαδούς της, αν και δεν θεωρείται ως η πιο γοητευτική. Υπάρχει επίσης και η θεωρία της πυρηνικής ακτινοβολίας, σύμφωνα με την οποία το nahuelito είναι αποτέλεσμα μιας σειράς πυρηνικών πειραμάτων, που έκαναν στη λίμνη στις αρχές της δεκαετίας του ’50 Γερμανοί επιστήμονες. Το πλάσμα υποτίθεται έτσι ότι είναι ένα προϊόν ραδιενεργής μετάλλαξης. Φαντασία ή πραγματικότητα, ή και τα δύο μαζί, ένα είναι σίγουρο: το μυστηριώδες nahuelito θα μας απασχολήσει κι άλλες φορές στο μέλλον.

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013