Απαγορευμένη Ευρώπη


Πρόσφατα, αμερικάνοι επιστήμονες εντόπισαν υδρογόνο να εκχέεται από το παγωμένο φεγγάρι του Δία, το Γανυμήδη! Υποστηρίζουν ότι πρέπει να υπάρχει πολύ μεγάλη ποσότητα οξυγόνου εκεί, είτε στην επιφάνεια του Γανυμήδη, είτε εγκλωβισμένο μέσα στους αιώνιους πάγους του.

Λένε μάλιστα ότι ίσως είναι τόσο πολύ όσο στη γη. Αυτή τη στιγμή, στο university of Colorado’s laboratory for atmospheric and space physics έχουν σχεδόν καταλήξει σε σχέδιο δημιουργίας ατμόσφαιρας στα φεγγάρια του Δία, την Ευρώπη, για να επιβεβαιώσει τη σοβαρή θεωρία των ερευνητών της ότι υπάρχει ένας ωκεανός ικανός να συντηρήσει ζωή στην επιφάνεια της Ευρώπης.

Το σχέδιο έχει το κωδικό όνομα ice-clipper και το ομώνυμο σκάφος θα ρίξει μια βόμβα(!) στην επιφάνεια του δορυφόρου του Δία κι έπειτα θα πετάξει μέσα από το σύννεφο σκόνης που θα σηκωθεί(!) για να περισυλλέξει δείγματα από το υλικό του πλανήτη με τη βοήθεια του ζελατινοειδούς υλικού(!), με το οποίο θα είναι καλυμμένο το σκάφος για να κολλήσουν επάνω του τα σωματίδια της σκόνης από την έκρηξη!

Εκπρόσωπος του ινστιτούτου του σαν χουάν της Καλιφόρνια έχει επιβεβαιώσει επίσημα το σχέδιο και έχει δηλώσει εκτός των άλλων: «ακόμη κι αν δεν ανακαλύψουμε ζωή στο παράξενο αυτό φεγγάρι, θα αποδείξουμε σίγουρα ότι η Ευρώπη είναι ο μόνος άλλος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, που έχει ωκεανό. Κανείς μας δεν ξέρει τι άλλο υπάρχει εκεί. Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει νερό και πάγος, γνωστές της επιστημονικής φαντασίας, είναι ο μεγάλος «προφητικός» συγγραφέας και επιστήμονας άρθουρ κλαρκ, στη φημισμένη σειρά βιβλίων του 2001: οδύσσεια του διαστήματος (βλέπε και τις αντίστοιχες ταινίες), έχει κάνει παράξενες νύξεις για το δορυφόρο Ευρώπη του Δία, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Σημειώστε ότι είναι ο δικαιωματικός εφευρέτης των τηλεπικοινωνιακών δορυφόρων και στενός συνεργάτης της νασα.

Σε εκείνα τα βιβλία λοιπόν, κάτι πολύ σημαντικό και απίστευτο συμβαίνει στο σύμπαν, η γένεση ενός νέου ήλιου, ενώ ένα σήμα φτάνει στη γη από άγνωστες ανώτερες διάνοιες, το οποίο λέει: “all these worlds are yours except europa. Attempt no landings there…”. (όλοι αυτοί οι κόσμοι είναι δικοί σας, εκτός από την Ευρώπη. Μην επιχειρήσετε να προσγειωθείτε εκεί).

Ένα νέο απαγορευμένο μήλο στο διαστημικό παράδεισο; Τι μπορεί να κρύβεται στην Ευρώπη και πως μπορεί να μιλάει ο Άρθουρ κλαρκ για αυτό από το 1969;

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013