Αναζητώντας ξανά το τέρας του λοχ νες


Ο 58χρονος dan taylor έχει ξοδέψει πολύ χρόνο βοηθώντας στην κατασκευή ενός ειδικού τετραμελούς υποβρυχίου, με το οποίο σκοπεύει να πάει στη Σκοτία για να λύσει οριστικά το μυστήριο της Nessie, του περίφημου τέρατος της λίμνης Λοχ Νες. Χάρη σε ένα σχέδιο, που του έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια, ο taylor θέλει απλά να τελειώσει μια δουλειά που ξεκίνησε 30 χρόνια πριν.

«είχα πάει τότε με σκοπό να βρω την nessie αλλά απέτυχα» λέει ο taylor, «τώρα επιστρέφω για να επανορθώσω…». Το 1969 είχε πάει στην περιβόητη λίμνη της Σκοτίας, επιχορηγούμενος από τη world book encyclopedia και με ένα μονομελές κίτρινο υποβρύχιο (εξού και το γνωστό τραγούδι των beatles Yellow Submarine), προσπάθησε να εντοπίσει το «τέρας του λοχ νες. Τώρα ο taylor ελπίζει να επιστρέψει στη λίμνη το 2015 για να δώσει οριστικό τέλος στην έρευνα για το μυθικό τέρας της.






Για αυτόν τον λόγο κατασκεύασε ένα μεγαλύτερο και ταχύτερο κίτρινο υποβρύχιο, που του έδωσε τον τίτλο nessa, από το όνομα μιας κέλτικης θεάς που βάπτισε τη λίμνη και το τέρας της. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι η nessie είναι ένας δεινόσαυρος. Άλλοι λένε ότι είναι απλά ένας μύθος. Ο taylor πιστεύει ότι είναι ένα είδος χελιού, που από κάποια ιδιοτροπία της φύσης έγινε τεράστιο. Ωστόσο ο ίδιος παραδέχεται ότι «δεν αρέσει στον κόσμο η θεωρία του χελιού, επειδή πρόκειται για γλιστερό ψάρι. Ένας δεινόσαυρος έχει μεγαλύτερη γοητεία».

alitoteam

Delete this element to display blogger navbar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
Powered by alito v2 2013